Jaarlijkse Europese vogelkijkdag georganiseerd door Euro Birdwatch

Foto: Vogelwerkgroep Arnhem e.o.

Zaterdag 3 oktober is de jaarlijkse Europese vogelkijkdag georganiseerd door Euro Birdwatch, de Europese partner van Birdlife International. Elk jaar doen vele tienduizenden vogelaars mee aan dit
evenement, verspreidt over zo’n 40 Europese landen.

Jaarlijks worden in ons land op deze dag vele tienduizenden vogels gezien, met in sommige jaren aantallen van meer dan 600.000, verdeeld over meer dan 200 verschillende vogelsoorten.

Vogelbescherming Nederland verzamelt aan het einde van de middag de vogelgegevens uit heel Nederland. De vogelwerkgroep Arnhem en omstreken werkt ook dit jaar samen met Vogelbescherming Nederland om vogels in het werkgebied te tellen. Zij doet dit samen met meer dan 100 andere vogelwerkgroepen verspreidt over ons land. In totaal tellen zij op ongeveer 175 verschillende plaatsen in Nederland zoveel mogelijk vogels.

De Vogelwerkgroep Arnhem heeft ongeveer 300 leden en bestaat 31 jaar. Onze leden tellen komende zaterdag op 5 plaatsen alle overvliegende en pleisterende trekvogels. Bent u geïnteresseerd en wilt u meemaken hoe het trektellen in zijn werk gaat of actief meehelpen? Dan bent u op van harte uitgenodigd op een van de telposten.

Telpost Beemsterweg, Eldrik (bij Doesburg) (contact Bob Coenen; [email protected])
Telpost IJsselkop, Arnhem (contact Jochem van de Kamp; [email protected])
Telpost Eltenberg (contact Jan Schoppers; [email protected])
Telpost Zeegbos, Huissen (contact Arjen Poelmans; [email protected])
Telpost Azewijnse broek (contact Rudie Schwartz; [email protected])

Graag aanmelden per mail bij een van bovengenoemde contactpersonen.

De locaties van de telposten zijn te vinden op www.vogelwerkgroeparnhem.nl. Klik op “Vogels kijken” en dan “Telposten”. Er wordt geteld van 07:00 tot 17:00 uur.

Wilt u meer informatie over de Europese vogelteldag in het werkgebied van de VWG Arnhem? Neem dan contact op met Maarten Bosman (026 8480632 of 06 24450954)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen