Basisschool de Lappendeken haalt € 2327,– op voor Cliniclowns

Foto:

DE STEEG – Op 16 mei jongstleden heeft Basisschool de Lappendeken een sponsorloop gehouden ten behoeve van de Cliniclowns. Dankzij het prachtige weer en de grote opkomst van ouders en de unieke locatie op Kasteel Middachten was het een zeer geslaagde middag! 

Niet te stoppen
De kinderen waren enorm enthousiast en hebben wel een half uur lang gerend. Niemand stopte voor de officiële eindtijd. Zelfs de kleintjes bleven maar doorrennen. Terwijl de kinderen hun rondjes renden konden de ouders en overige toeschouwers lekker genieten van een kopje koffie, thee of limonade met een lekker stukje gebak. Dit was door een aantal vrijwilligers gebakken en werd voor een klein bedrag verkocht, wat natuurlijk ook weer naar het goede doel ging.
Allemaal voor Cliniclowns
Al het harde werk is niet voor niets geweest, want de opbrengst was zeker de moeite waard! In totaal is er maar liefst € 2327,– euro opgehaald! Dit bedrag werd op 2 juni bekend gemaakt, toen een ambassadeur van de Cliniclowns de school bezocht. Hij hield een leuke mini-workshop met de kinderen en was erg te spreken over de opzet van het geheel. 
Helemaal zelf bedacht
Vooral het feit dat de kinderen helemaal zelf bedacht hadden wat het goede doel moest worden. Per klas waren er namelijk onderling presentaties gehouden en werd er per klas voor het beste doel gekozen. Dit mocht toen gepresenteerd worden aan de hele school en hier kon dan weer op gestemd worden. 
Nominatie
Zo kwamen dit keer de Cliniclowns als winnaar uit de bus. Door de grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de kinderen, wordt dit project nu ook voorgedragen voor de nominatie van “De Gouden Neus”, de jaarlijkse verkiezing van de beste actie voor de Cliniclowns. 
Hoe dat afloopt hoort u later dit jaar!
(Foto’s: Jikke Göbel – van Tongeren)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
lappendeken1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen