Gemeente Rheden stimuleert samenwerking lokaal bedrijfsleven voor het verduurzamen van woningen

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Huizen isoleren, dubbelglas aanbrengen, zonnepanelen of warmtepompen installeren; er liggen nog een hoop kansen om de woningen in de gemeente Rheden duurzaam en energiezuinig of zelfs energieneutraal te maken. 

Samenwerken
Door als lokaal bedrijfsleven de handen ineen te slaan kan de woningbezitter die dergelijke maatregelen wil treffen beter bediend worden. 
Speerpunt
Onlangs zijn een aantal aannemers, installatie- en isolatiebedrijven bij elkaar gekomen om van gedachten te wisselen over samenwerking rondom verduurzaming van woningen. Voor de gemeente Rheden, die het initiatief nam voor de bijeenkomst, is dit onderwerp één van de speerpunten van het klimaat- en energiebeleid. Minder energieverbruik en meer opwekking van duurzame energie leidt tot een CO2-neutrale gemeente, het doel dat de gemeente nastreeft.
Winst telt!
Maar voor woningbezitters is het toch vooral de lagere energierekening en het hogere comfort in huis wat telt. En daar valt echt een hoop winst te halen, aldus de ondernemers uit de sector. Veel mensen weten niet wat er zoal mogelijk is, ontwikkelingen gaan snel en nieuwe technieken worden steeds betaalbaarder. Maar ook met de meer gangbare maatregelen is al een grote slag te slaan. 
Betere informatievoorziening
De bedrijven willen samen optrekken om de informatievoorziening naar de klanten te verbeteren. Ook onderzoeken de bedrijven of ze kunnen komen tot een aantrekkelijk lokaal en integraal aanbod. De gemeente zal het traject verder ondersteunen.    
De betrokken bedrijven zijn Reinbouw, Bumé, Chris Liet, De Isolateur, Van Asselt, Regioglas, Hagen Leeuwis, Cevesin, Enklaar en Klavers Architecten en Ecotrigger. Lokale bedrijven die ook willen aansluiten kunnen met hen contact opnemen. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen