Op Dierendag is het weer groot feest in Burgers’ Zoo

Foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo

REGIO – Zondag 4 oktober 2015 trakteren horecaleverancier HANOS en Koninklijke Burgers’ Zoo vanwege Dierendag de chimpansees op kokosnoten, de aardvarkens op avocado’s en de olifanten op meloenen.

Dierendag
Op 4 oktober is de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi die in de avond van 3 oktober 1226 stierf en op 16 juli 1228 heilig werd verklaard door paus Gregorius IX. Volgens de legende zou Franciscus met dieren kunnen praten en om die reden is 4 oktober sinds 1930 officieel uitgeroepen tot Dierendag.

Vanwege Dierendag biedt horecaleverancier HANOS voor diverse diersoorten in het Arnhemse dierenpark een gezonde traktatie aan in de vorm van groente- en fruitsoorten.

Verantwoord voedsel als gedragsverrijking
Alle diersoorten in Burgers’ Zoo kennen een uitgebalanceerd dieet. Om die reden is het belangrijk dat de traktatie op Dierendag bestaat uit een gezond extraatje dat een welkome aanvulling is op het menu. Vaak levert het onbekende voedsel een interessante gedragsverrijking op voor de betreffende diersoorten.

Kokosnoot - YIM Hafiz - FoterChimpansees en kokosnoten
Net als bij mensen zijn sommige chimpansees bijvoorbeeld een stuk handiger in het open maken van een kokosnoot dan andere soortgenoten. De ene chimpansee gebruikt een betonnen muur als aambeeld, terwijl een andere mensaap een halve dag bezig is met het zoeken naar een geschikte notenkraker.

Avocado - CC By Olle Svensson - FoterAardvarkens en avocado

De aardvarkens worden getrakteerd op avocado, een tropische lekkernij die ze normaal niet zo vaak krijgen. Hun vaste dieet is een fijn gekookt papje gebaseerd op hondendiner aangevuld met de nodige insectenlarven, zoals meelwormen. In de natuur eten ze hoofdzakelijk termieten.

Meloen - CC By ND Disky Chick - FoterOlifanten en meloenen
Tenslotte oefenen de olifanten naar verwachting met hun voorpoten subtiel wat kracht uit op de meloenen om zodoende snel en efficiënt bij het smakelijke vruchtvlees te komen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen