Omgaan met dementie in de thuissituatie

RHEDEN – Schrijver Ruud Dirkse is op dinsdag 20 oktober te gast op een informatie- en ontmoetingsavond in het dorp Rheden over dementie. Zijn kijk op dementie wordt bepaald door de vraag wat mensen met dementie nog wél kunnen.

Te vaak wordt de nadruk gelegd op de beperkingen van deze mensen. Aan de hand van zijn boek ‘Handig bij dementie’ zet hij uiteen hoe de capaciteiten van mensen met dementie zoveel mogelijk benut kunnen worden. Hij staat daarbij ook stil bij de rol van de omgeving: familie, vrienden en verzorgende.

Psychologische en emotionele aspecten komen aan de orde, maar ook de inzet van moderne hulpmiddelen en aanpassingen in de leefomgeving. Praktijkvoorbeelden en praktische tips ontbreken niet in het betoog van Dirkse.

De bijeenkomst heeft plaats in het Dorpshuis, Meester van Leeuwenplein 3 in Rheden. Aanvang 19.00 uur.

De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de omgang met dementie in het dagelijks leven. De toegang is gratis.

Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar in verband met de organisatie wel erg prettig. Dit kan via MVT Rheden/Rozendaal: 026 – 370 70 70, op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur. Of per mail: [email protected].
Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem zijn, dan ook graag even contact opnemen met het MVT.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland (afdeling Arnhem en omstreken), Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen