Herfstwandeling door Nationaal Park Veluwezoom

RHEDEN – Beleef de herfst met de mooie wandeling door het glooiende landschap van Nationaal Park Veluwezoom. Ga mee met een gids en geniet van de fraai gekleurde bomen en prachtige vergezichten.

Herfstkleuren
Nu de dagen korter en kouder worden, maakt de natuur zich op voor de winter. Dat betekent dat er, ook voor mensen, veel te beleven is in het bos. De bladeren van de loofbomen nemen met prachtige kleuren afscheid van de zomer.

Op landgoed Heuven staan veel oude bomen. Een opvallende boom is hier de Amerikaanse eik. Deze kleurt Veluwzoom prachtig rood aan het eind van de herfst.

Wintervoorraad
De grond ligt bezaaid met boomvruchten als kastanjes, eikels en beukennootjes. Veel vogels bereiden zich voor op hun trek naar het zuiden. Andere dieren leggen druk een voorraad wintervoedsel aan.

Voor wilde zwijnen is de hoeveelheid mast (oa eikels en beukennootjes) wat van de bomen komt bepalend hoe ze de winter doorkomen. De tamme kastanje is een lekkernij waarvoor veel mensen in deze periode van het jaar naar Veluwezoom komen.
Als je tijdens de herfstvakantie ook van al dat moois wilt genieten, is deze herfstwandeling op de Veluwezoom zeker een aanrader. Ga naar Nationaal Park Veluwezoom en laat je verassen door de schoonheid van de herfst.

  • Praktische info 
  • Koop van tevoren online een kaartje via http://www.natuurmonumenten.nl
  • Doe stevige schoenen aan
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Neem warme kleding en/of regenkleding mee

Wanneer, waar en kosten: zaterdag 24 okt 2015 – 14:00 uur tot 16:00 uur, Nationaal Park Veluwezoom, Leden €5,-, niet leden €8,-

Vertrekpunt:
Bezoekerscentrum Veluwezoom, parkeerplaats, Heuvenseweg 6, Rheden

Meer activiteiten?
Kijk op http://www.natuurmonumenten.nl en volg ons op Twitter en Facebook:@NM_Gelderland en http://www.facebook.com/DeVeluwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen