Judith Visser, thrillerschrijfster te gast bij ROC A12 Velp

Foto:

VELP – Judith Visser maakt lezen spannend! Ze staat bekend om haar ‘edgy’ thrillers, die steevast lovend worden onthaald. Haar boek STUK, waarmee zij genomineerd werd voor de Gouden Strop, is verfilmd en draait vanaf juni in de bioscoop. 

De dag na de première van STUK, woensdagmiddag 11 juni, is ze te gast in de aula van het ROC A12/de Bibliotheek Velp. Ze vertelt studenten en leerlingen van het ROC A12 en het Arentheem College Titus Brandsma en andere belangstellenden over haar werk en laat ze – als het publiek ervoor open staat – ervaren wat ‘method writing’ is.
Judith Visser
Judith debuteerde in 2006 met de prostitutieroman Tegengif, waarmee zij de award voor het Beste Rotterdamse Boek won. Tegenwoordig schrijft ze thrillers voor jeugd en volwassenen en won hiermee verschillende prijzen. Tijdens het schrijven verdiept ze zich graag in de donkere kant van de mens en vertoeft ze het liefst in hoofden van personages die langzaam maar zeker geheel ontsporen.
Haar boek Stuk is in 2009 genomineerd voor de Gouden Strop en draait vanaf juni in de bioscoop. In april 2014 verscheen haar tiende boek “Vreemden in de nacht”, Judith woont in Rockanje aan zee.
Maand van het Spannende Boek
Judith Vissers lezing is niet toevallig in juni: van 30 mei t/m 30 juni 2014 wordt voor de 26ste keer de Maand van het Spannende Boek gehouden. De Maand wordt op donderdagavond 29 mei geopend met de Avond van het Spannende Boek. Tess Gerritsen schrijft het geschenkboek dat in Juni – Maand van het Spannende Boek cadeau wordt gedaan door de boekverkoper.
De Bibliotheek Veluwezoom besteed in deze periode extra aandacht aan liefhebbers van spannende boeken met de gewilde ‘Spannende tassen’, een speciale flyer met koelbloedige leestips en een winactie, en natuurlijk heel heel veel spannende boeken in de bibliotheken. 
Iedereen is welkom
Het bezoek van Judith Visser is in de eerste plaats bedoeld voor studenten en leerlingen van het ROC A12 en het Arentheem College Titus Brandsma. De bibliotheek hoopt daarmee deze jeugdigen te enthousiasmeren om te (blijven) lezen. Maar ouders, verzorgers of andere belangstellenden en/of fan van Judith Vissers boeken zijn ook van harte welkom. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.
Een overzicht van de activiteiten van de Bibliotheek Veluwezoom vindt u op www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
stuk1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen