Kegelclub “Onder Ons Dieren” – 110 jaar jong!

Foto: Kegelclub Onder Ons Dieren

DIEREN -Op 10 oktober 1905 is in Dieren de heren-kegelclub “Onder Ons” opgericht. Deze maand viert de club haar trotse 110-jarig jubileum. De kegelclub mag zich een levendige club noemen die zowel binnen Dieren als bij de Oost Gelderse Kegelbond (OGK) op een goed niveau weet te presenteren.

Onder Ons is één van de maar liefst 7 kegelclubs in Dieren. Wekelijks, op dinsdagavond, heeft zij haar clubavond in het gezellige Kegelhuis aan de Veerstraat in Dieren. Daar waar een kegelclub doorgaans rond de 15 tot 20 leden heeft, mag Onder Ons Dieren zich met 24 enthousiaste leden, in leeftijd variërend van 34 tot 84 jaar, een gezonde kegelclub noemen.

Hoog niveau
Bij Onder Ons Dieren weet men een goede balans te vinden tussen het presteren op kegelgebied en het karakter van een soos. In clubverband weet Onder Ons Dieren bijna ieder jaar mee te strijden om het kampioenschap binnen District 1 van de OGK. Verscheidene leden van de club presteren op persoonlijk niveau in de top van voornamelijk de B-klasse binnen de OGK.

Daarnaast zijn de leden van de club vaak aanwezig bij de plaatselijke kegelevenementen en regionale streektoernooien. Zelfs op landelijk niveau binnen de KNKB (Koninklijke Nederlandse Kegel Bond) strijden enkele leden van de club mee in toernooien.

Onderlinge contacten
Naast deze sportieve prestaties gaat het bij Onder Ons Dieren ook om de onderlinge band tussen de kegelaars. De wekelijkse clubavond wordt goed bezocht waarbij naast het kegelen voor de clubcompetitie veel ruimte is voor onderlinge contacten. Jaarlijks heeft de club in december haar traditionele wildavond.

Evenementen
Vroeger werd hierbij gekegeld om geschoten wild, geleverd door de plaatselijke slager. Tegenwoordig genieten de leden van een wildbuffet met aansluitend een onderling toernooi. Daarnaast zijn er jaarlijks enkele evenementen zoals het Zomerevenement en de Nieuwjaarsborrel waarbij ook de partners van de leden aanwezig zijn en de onderlinge band kracht wordt bijgezet.

Sportiviteit en clubgevoel
Deze combinatie van sportiviteit en clubgevoel maakt dat de club een stabiele kern van leden heeft met regelmatig nieuwe aanwas. Wim Janssen van Doorn, ruim 43 jaar lid, en Carel Stuart, ruim 41 jaar lid, zijn op dit moment de leden met de langste clubhistorie. In het verleden is er een kegelaar geweest die maar liefst 58 jaar lid was. In maart van dit jaar heeft de club weer 2 nieuwe leden mogen verwelkomen die inmiddels hun draai binnen de club hebben gevonden en meedraaien alsof ze al jaren lid zijn.

110-jarig jubileum!
Dit prachtige 110-jarig jubileum heeft de club niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. In juni is dit gevierd met een uitje voor alleen de leden. Op zondag 25 oktober is het uitbundiger gevierd met de leden én de partners. Met een oude Arnhemse stadsbus uit 1968 is een tochtje door de omgeving gemaakt waarbij een bezoek is gebracht aan het museum Bronbeek in Arnhem gevolgd door een muzikale workshop in het Sprengenhus in Laag Soeren. Vervolgens werd het programma afgesloten met een gezellige avond met diner-buffet in de Peerdestal in Ellecom. Een zeer toepasselijke culturele, creatieve en culinaire dag om dit mooie jubileum te vieren.

Toekomst
Niemand weet wat de toekomst zal brengen voor de club maar onder het motto “de beste manier om de toekomst te voorspellen is om hem zelf te maken” gaat de club vol vertrouwen onderweg naar het volgende lustrum van 120 jaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen