Feest bij Bezoekerscentrum Veluwezoom te Rheden

RHEDEN – Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten aan de Heuvenseweg in Rheden opende officieel haar speeltuin zondag 25 oktober 2015.

Na een toespraak van de directeur van Natuurmonumenten district Gelderland, en de directeur van het revalidatiefonds, Fonds verstandelijk gehandicapten, werd de speeltuin zondag om 13.30 uur officieel geopend.

Samen met een aantal kinderen werd een lint doorgeknipt dat voor de speeltoestellen was gespannen.

Opening speeltuin Bezoekerscentrum Veluwezoom

De speeltuin zou al in 2013 geopend worden maar werd uitgesteld door de grote brand bij Peter Oversteegen.

Het is een speeltuin geworden voor alle kinderen. Er zijn speelelementen voor, jong en wat ouder, voorzichtige en stoerdere kinderen, met of zonder beperking. Om de speeltuin te kunnen realiseren, kreeg Bezoekerscentrum Veluwezoom steun van de Provincie Gelderland.

Bij de totstandkoming is samengewerkt met en financiële steun gekregen van het Revalidatiefonds, Fonds verstandelijk gehandicapten en Stichting Groen & Handicap.

Na de opening waren van 14.00 tot 16,30 uur allerlei spelletjes in de boomgaard, de kinderen konden herfstknutsels maken en er was een parcours van OERRR, met onder andere een boswachter die vertelde over natuurschatten.

Er was muziek van het kinderliedjestheater Broodje Aap, de Rhedense schaapherders waren er met een achttal geiten en bokken aanwezig. Peter Oversteegen verzorgde weer allerlei spelletjes voor de kinderen, en er kon gewandeld, of gefietst worden.

Heuvenseweg 25-10-15 035

De opening werd druk bezocht méér dan 500 kinderen hadden deze middag herfstknutsels gemaakt in de boomgaard, en er werd natuurlijk volop gespeeld in de speeltuin. Het was dan ook een uitgelezen mooie dag vandaag. Iedereen, jong en oud genoot er van.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Meer info: http://www.peteroversteegen.nl & http://www.natuurmonumenten.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen