Sinterklaas komt in Velp aan in de schemering

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De intocht St. Nicolaas in Velp vindt plaats in de late namiddag op zaterdag 21 november. De stichting Sinterklaas in Velp heeft er voor gekozen om aan de Velpse intocht van de Sint een speciaal karakter te geven.

De aankomst van de Goedheiligman wordt ’s middags voorafgegaan door een grote spellenmiddag voor gezinnen in het centrum van Velp.

Late intocht
Het bestuur van de stichting heeft zich laten inspireren door een aantal intochten in den lande die ook bij schemer en in het donker worden gehouden. Bovendien was men het er over eens dat de Velpse intocht speciaal moest worden. Om het voor de kinderen spannend maar niet te laat te maken vanwege bedtijd is voor een aanvangstijdstip van vijf uur gekozen. Op dat moment zal Sinterklaas het dorp binnenrijden in een prachtige, sinterklaasrode oldtimer. Sinterklaas brengt zo’n 40 ‘echte’ pieten mee naar Velp.

Een andere route
Om zoveel mogelijk kinderen handjes te kunnen geven en naar ze te kunnen zwaaien is de route aangepast ten opzichte van voorgaande jaren. Eerst is er de autorit vanuit Arnhem naar de Overtuin. Daar is de begroeting door wethouder Pos en is er het eerste moment om de Sint te ontmoeten.

Sinterklaas heeft de wens uitgesproken om even extra aandacht te kunnen schenken aan minder valide kinderen én volwassenen. Daarvoor heeft de organisatie ruimte gemaakt in de passage naar Den Heuvel.

Voordat de Goedheiligman in de Emmastraat te paard gaat is daar het tweede moment om hem een handje te geven en strooigoed te krijgen. In een leuke optocht verplaatst het gezelschap van Sint en pieten zich via de Emmastraat, de Hoofdstraat en de Oranjestraat naar de parkeerplaats daar. Op het podium vindt dan de slotmanifestatie plaats.

Sprookjesachtig
Schemer en duisternis vraagt om een sprookjesachtige aankleding van het centrum. De stichting Sinterklaas in Velp gaat de route op verschillende manieren feestelijk aankleden met licht, volgspots en fakkels.

Spellenmiddag vooraf
Onder het thema HIJ KOMT, HIJ KOMT kunnen kinderen met hun (groot)ouders of begeleiders vanaf half drie aan meerdere spelletjes en activiteiten meedoen in het centrum van Velp. Op ruim 20 plekken in het centrum, zowel in sommige winkels maar ook buiten kan men bijvoorbeeld sjoelen met pepernoten, pakjes in een grote schoorsteen gooien, luisteren naar spannende sinterklaasverhalen, puzzels maken, aan een mega groot memoryspel mee doen en nog veel meer. Veel pieten gaan de spelletje begeleiden.

Website
Op een heel nieuwe website is alle informatie over de spellenmiddag, de intocht, de sponsoren en de organisatie te lezen. Bekijk die site, www.sinterklaasinvelp.nl. Ook heeft de stichting een Facebookpagina met dezelfde naam.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen