Monuta Dieren feestelijk heropend

DIEREN – Vrijdag 23 mei was er, voor genodigden, de officiële opening van het verbouwde pand van Monuta. Daags daarna kon het publiek kennis maken met het uitvaartcentrum dat geheel aan deze tijd is aangepast.

Onder een stralend zonnetje  was een aantal genodigden zoals relaties, aannemer en leveranciers te gast bij het gebouw van Monuta aan de Harderwijkerweg. Er vond een officiële opening plaats na een verbouwing die 5 weken duurde. 
hmgufmxo10bx3tjjtvi3ozxxi
Na een welkomstwoord door Jacqueline Hofman, manager uitvaartzorg en toespraak door Roos Zwetsloot, directeur Monuta Uitvaartzorg en Burgemeester Petra van Wingerden. Hierin werd  stil gestaan bij het feit dat Monuta al 90 jaar bestaat en er werd een beeldje overhandigd voor de prachtige verbouwing. 
Hierna verplaatste het gezelschap zich naar de plaats van de openingshandeling, de aanwezigen konden alvast een drankje pakken en ondertussen kijken naar de opening. 
xru7a2j9k58yfi74lml8p53y2
De burgemeester, mevrouw Petra van Wingerden-Boers mocht de grootste ballon oplaten. Dit was de zogenaamde as-ballon. Tegelijkertijd werden ook de andere Monuta ballonnen opgelaten en daarna werd het glas geheven en was de opening een feit. 
Vervolgens ging het gezelschap over de rode loper – met glas in de hand – naar binnen alwaar de burgemeester een rondleiding kreeg en een ieder het vernieuwde en aangepaste interieur kon bekijken, begeleid door klanken van harpiste Sannerien van Aerts. In de zaal was er tenslotte nog een drankje en kon men napraten.
dmu08t3rm5gxb65k4uhg663r4
Op Zaterdag 24 mei was het de open dag voor het publiek. Al voor tien uur stonden er mensen te wachten om als eerste naar binnen te kunnen. De hele dag door waren er allerlei activiteiten zoals optredens van  uitvaartzangeres Machabelle ‘s-morgens en in de middag Muziekvereniging Wilhelmina uit Spankeren. 
De inwendige mens werd ook voorzien en er was zelfs een ijsventer.  Het hele pand kon bezichtigd worden, zelfs de kantoren en de ruimte waar de overledenen gewassen en verder verzorgd worden. De kamers waar mensen afscheid kunnen nemen zien er verzorgd en stemmig uit. 
cp058zx5zi5xv96witf5urtdv
Er lag  een gastenboek in de hal en her en der in het pand waren er kleine attenties die uitgereikt dan wel meegenomen werden. Buiten, onder de luifel, kon men de allernieuwste aanwinst bezichtigen en uitleg krijgen, de uitvaartauto.
Dan waren er nog de  twee dames die het bezoek aan deze open dag zagen als een dagje uit. 
Zij bleven de hele dag. Dat was de directie niet ontgaan en beiden werden zelfs uitgenodigd mee te gaan naar de afterparty voor de medewerkers Tot die tijd werden zij in de watten gelegd door een van de gast- vrouwen en -heren.
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid verslag van de opening
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
mahweje4scmyfbkbou5iglnnp
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen