Koninklijke onderscheiding voor Henny van der Pol

VELP – Bij Kastanjelaan 13 werd dit jaar de feestavond van Harmonie Unisono gehouden op zaterdag 14 november 2015 met maar liefst zes jubilarissen. Één van de jubilarissen, Henny van der Pol, kreeg een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau, uitgereikt door wethouder Nicole Olland.

Maar liefst zes jubilarissen werden op deze bijzondere, feestelijke bijeenkomst gehuldigd en in de bloemen gezet, alvorens zij door een “komisch duo” toegesproken werden. Het duo vertelde een korte levensloop over ieder jubilaris bij de muziekvereniging.

De zes jubilarissen waren:

  • Mevrouw Liesbeth Jansen: 12,5 jaar lid
  • Mevrouw Wijke van Essen: 12,5 jaar lid
  • De heer Bert van der Burg: 40 jaar lid
  • De heer Gerard van Zwam: 50 jaar lid
  • De Heer Henny van der Pol: 50 jaar lid
  • De heer Bert Snellenberg: 60 jaar lid

Nadat het officiële gedeelte was afgelopen riep de huidige voorzitter Bart Schellevis toch nog even Henny van der Pol bij zich voor een korte toespraak. Hij bedankte hem voor het vele werk dat hij voor de muziekvereniging heeft uitgevoerd. En hij had voor hem nog een verassing naast de oorkonde en de bloemen, namelijk de benoeming tot erevoorzitter.

“Maar dit is nog niet alles, maar daar is iemand anders voor nodig om dat jouw te geven”, aldus de huidige voorzitter. Vervolgens werd wethouder en locoburgemeester Nicole Olland het podium opgeroepen.De heer Henny van der Pol ontving uit handen van locoburgemeester Nicole Olland een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau

Kastanjelaan 14-11-15 026

Van der Pol is betrokken bij vele activiteiten op muzikaal en cultureel gebied binnen de gemeente Rheden. Zijn interesse voor muziek en cultuur begon in 1965 bij de Velpse Harmonie. Aanvankelijk alleen als slagwerker, maar vanaf 1988 vervulde hij ook diverse bestuursfuncties. In 2002 heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de fusie tussen de Velpse Harmonie en Harmonie Kunst aan het Volk. Dit resulteerde in Harmonie Unisono Velp en de heer Van der Pol werd de voorzitter.

Van 1996 tot 1998 was hij lid van de Adviescommissie Kunst en Cultuur (AKC). Deze commissie adviseerde het college van B&W over incidentele subsidies op het gebied van Kunst en Cultuur.
Daarnaast was hij in 1997 medeoprichter van De Alliantie. Een stichting die concerten, exposities en theatervoorstellingen organiseerde. Tevens adviseerde de Alliantie het gemeentebestuur over beeldende kunst in de openbare ruimte en over de toekenning van de Burgemeester de Bruinprijs.

Gedurende een aantal jaren (2006-2012) was hij voorzitter van de Rhedense Muziek Federatie (RMF). Zij adviseerde destijds de gemeente over de verdeling van basissubsidies voor muziekverenigingen. In 2012 werd cultuurbedrijf RIQQ opgericht door een fusie van de RMF met De Alliantie en Musica Allegra. Henny van der Pol was betrokken bij deze fusie en tot eind 2014 bestuurslid van RIQQ.

Kastanjelaan 14-11-15 010

Begin 2015 heeft hij wegens gezondheidsproblemen afstand moeten doen van het voorzitterschap, maar is nog altijd nauw betrokken bij de Harmonie Unisono.

Na deze huldiging was er de gelegenheid de jubilarissen te feliciteren en was het tijd voor een hapje en drankje. Er werd gezellige muziek ten gehore gebracht zodat er ook nog kon worden gedanst, alvorens deze mooi dag af te sluiten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen