Studentenhuis Monte Verde in Velp officieel geopend

Foto: Monte verde people

VELP – Studentenhuis Monte Verde aan de Arnhemsestraatweg 352 in Velp is donderdag 12 november met een geanimeerde bijeenkomst officieel geopend. In het pand wonen sinds medio september 45 studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) uit Velp.

Het merendeel is afkomstig uit landen in Afrika en het Midden-Oosten en Australië.

In het voormalige Jeugdzorg-gebouw hebben de bewoners de beschikking over een grote, gemeubileerde en gestoffeerde kamer. Daarnaast zijn er meerdere gezamenlijke ruimten: keukens, douches, toiletten, bergingen en wasruimten.

De verbouwing van Monte Verde is de afgelopen maanden in recordtijd gerealiseerd. Het pand aan de Arnhemsestraatweg, aan de westelijke rand van Velp en vlak voor het viaduct over de A12, stond na het vertrek van Jeugdzorg al enkele jaren leeg. Hogeschool VHL had in verband met een sterke groei van het aantal internationale studenten op de locatie Velp dringend behoefte aan aanvullende huisvestingsmogelijkheden voor studenten.

De verbouwing en ingebruikneming zijn mogelijk geworden dankzij een goede samenwerking tussen de eigenaar van het pand, Hogeschool VHL en de gemeente Rheden. Monte Verde is in korte tijd omgetoverd in een zeer aantrekkelijk studentenhuis. De nieuwe bewoners zijn enthousiast. De eigenaar en Hogeschool VHL hebben een huurovereenkomst gesloten met een looptijd van vijf jaar.

Tijdens de officiële opening spraken voorzitter Peter van Dongen van het College van Bestuur van Hogeschool VHL en een vertegenwoordiger van de eigenaar/verhuurder van het pand de studenten en genodigden toe.

Daarna werd geproost op een goede samenwerking en een mooie tijd voor de bewoners van Monte Verde. Om de ingebruikneming te vieren bereidden studenten traditionele gerechten uit hun land van herkomst en werd er samen gegeten.

Monte verde gebouw

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen