Met Sinterklaas op de foto bij het gemaal de Volharding

Foto: Velpsche Courant

VELP – Met Sinterklaas op de foto bij het gemaal de Volharding. Dat kan, op zaterdag 28 november 2015, tussen 11.30 uur en 12.00 uur. Sint zal dan een flitsbezoek brengen aan het Velpse Pietenpakhuis.

’s Nachts werken de Pieten vanuit het gemaal om alle pakjes bij Velpse kinderen te brengen. Overdag, Sssssst de Pieten slapen!

Het poldergemaal De Volharding ligt juist ten zuiden van de IJsselweg (de A348) bij het industrieterrein De Beemd aan de Lathumseveerweg. Dit gemaal zorgde tot 2006 er voor, samen met het gemaal van Biljoen aan de andere kant van de IJsselweg, dat de Velpenaar en het industrieterrein van De Beemd, droge voeten hielden.

Het nieuwe gemaal, Gemaal Velperwaarden, zorgt bij hoog water voor het droog houden van het laag gelegen gebied Velp en Rozendaal. Ook de wijken het Broek en Presikhaaf in Arnhem-Noord zijn voor hun afwatering afhankelijk van dit gemaal.

Natuurlijk kunt u tussen 11.30 uur en 12.00 uur even een kijkje nemen in het Pietenpakhuis (gemaal). Het is rond deze tijd wel vaak zo dat de machines niet draaien i.v.m. verstopping door pepernoten! Slordige Pieten! Gaat u er dus niet van uit dat de machines draaien.

Sinterklaas - gemaal De Volharding2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen