Het Sinterklaasfeest begon om half elf met iets te drinken en wat lekkers

DIEREN – In het Inloophuis aan de Spoorstraat was er zaterdag 5 december een sinterklaasfeest. Mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Buurtvereniging Stenfert, het RIBW en het Inloophuis.

Het was een drukte van jewelste daar in het Inloophuis aan Spoorstraat 50. Groot en klein, jong en oud, waren gekomen om het sinterklaasfeest mee te maken. Dit feest, bedoeld voor kinderen uit Stenfert, cliënten van het RIBW (Regionale Instelling Beschermd Wonen) en bezoekers van het Inloophuis, begon om half elf met iets te drinken en wat lekkers.

2015 12 05 Dieren Sinterklaasfeest 006

De kinderen werden bezig gehouden met een knutselactiviteit. Na dat zij klaar waren met het maken van hun knutselwerkje werden alle kinderen naar voren gehaald en gingen onder leiding van een paar Pieten die al vast vooruit waren gekomen, zingen.

De spanning werd steeds voelbaarder daar de komst van de Sint toch wel op zich liet wachten. Juffrouw Annie praatte de boel aan elkaar. Niet alleen de kinderen vonden het spannend, nee ook de andere aanwezigen. Er werd naar lieve lust gezongen en een van de Pieten bracht zelf ook een lied ten gehore.

2015 12 05 Dieren Sinterklaasfeest 003

Eindelijk, om twaalf uur, daar was hij dan.
De Sint verontschuldigde zich nog en wenste iedereen een goedemorgen toe, waarop hij weerwoord kreeg. Iemand riep, “Zeg maar rustig middag, want het is al twaalf uur geweest!”.

Enkele kinderen uit het publiek mochten bij de Sint komen. Niet alleen de kleine kinderen, nee er waren er ook een paar hele grote bij! Het grote boek ging open en over menig kind werd wat verteld met hier en daar een grapje.

Ook was er nog een fotomoment, een kind ging speciaal daarvoor bij de Sint op schoot, terwijl moeder een foto maakte. Na een half uurtje hield de Sint het voor gezien want hij had nog veel meer te doen.

2015 12 05 Dieren Sinterklaasfeest 005

De Pieten die al vooruit waren gekomen, bleven nog om samen met juffrouw Annie een aantal kinderen een cadeau te overhandigen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen