Glazenhuis Velp haalt €3347,86 voor het goede doel op

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Het Glazenhuis Velp heeft ondanks tegenvallende bezoekersaantallen toch een flink bedrag bijeengebracht, maar liefst €3347,86 wordt dinsdag 22 december naar Heerlen gebracht.

Silvester, Ton en Robbie lieten zich dinsdagavond 15 december opsluiten door Jeroen Siemelink, Prins Carnaval van carnavalsvereniging De Narrenkap. Maar liefst 5 dagen verbleven de heren in het Glazenhuis en draaiden daar 24 uur per dag om toerbeurt plaatjes voor het goede doel.

Zij ontvingen maar liefst tegen de 50 artiesten die kosteloos kwamen zingen voor hetzelfde goede doel. Afgelopen zondagavond werden de heren om 21:00 uur uit het huis gehaald door locoburgemeester Nicole Olland en Prins Carnaval van de Arnhemse carnavalsvereniging De Zotskoppen met zijn gevolg.

Het was de eerste keer dat er een groot 5 dagen durende evenement werd georganiseerd in Velp.

Velp en andere dorpen uit de gemeente bleef massaal weg
Ondanks verwoede pogingen om bezoekers naar de Oranjestraat te krijgen vielen de aantallen erg tegen. Uit diverse reacties op Facebook, van de wel aanwezige bezoekers en organisatie kwam naar voren dat men niet naar het plein kwam omdat men het vooral niet eens was met het buitenlandse doel en mogelijk verkeerde muziekkeuze “Nederlandstalig”. Ook het gebruik van blinderingshekken om het terrein heen, gaf het evenement een afgesloten aanzien.

Aan de vele vrijwilligers, de DJ’s en de artiesten heeft het niet gelegen, zij hebben zich voor 100% ingezet en bleven tot het laatste moment enthousiast. De organisatie geeft aan, op dit moment nog niet te weten of er ook een Glazenhuis Velp 2016 gaat plaatsvinden.

Kijk voor foto’s naar een van de onderstaande publicaties:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen