Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt 700-jarig Kasteel Rosendael

Foto:

ROZENDAAL – Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft €150.000,– voor het herstel van buitenplaats Kasteel Rosendael in Rozendaal. Dat is vrijdagmiddag 16 mei bekendgemaakt tijdens de viering van de zevenhonderdste verjaardag van Kasteel Rosendael. 

Adriana Esmeijer, directeur van het Cultuurfonds, overhandigde de cheque met de herstelbijdrage aan Peter van den Tweel, directeur-bestuurder van Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen, dat Rosendael sinds 1978 in beheer heeft.
Mede door de bijdrage van het Cultuurfonds, kan Geldersch Landschap & Kasteelen een omvangrijke hersteloperatie voor buitenplaats Rosendael – met zijn beroemde fonteinvloer De Bedriegertjes – realiseren.  
Behouden voor de toekomst
Het ensemble van Kasteel en Landgoed Rosendael, de combinatie van het huis, het interieur, de tuin, de oranjerie,  het park en de historische collecties, moet  behouden blijven voor de toekomst en toegankelijk zijn voor een breed publiek, zo vinden de adviescommissies Natuur en Monumentenzorg van het Prins Bernhard Cultuurfonds.  
Bestemming bijdragen
Van de herstelbijdrage van het Cultuurfonds is €50.000 bestemd voor behoud van de natuur op het landgoed, waar bijzondere zoogdieren en vogels voorkomen zoals de boommarter en diverse soorten spechten. 
Een bedrag van €40.000 wordt door Rosendael gebruikt voor het verbeteren van de publiekstoegankelijkheid van het kasteel, dat met historische belevenissen voor de bezoekers tot leven wordt gewekt. 
Voor herstel van collectie, huis en tuin is €60.000 beschikbaar, dankzij een aantal speciale CultuurFondsen op Naam. Deze particuliere fondsen worden door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerd en besteed.
700 jaar Kasteel Rosendael
‘Het is lovenswaardig dat de Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen het 700-jarig bestaan van Kasteel Rosendael aangrijpt om de oude aantrekkingskracht van Rosendael, het landgoed en de Bedriegertjes, bij een groot publiek blijvend onder de aandacht te brengen en breder toegankelijk te maken’, aldus het Cultuurfonds. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
kasteelrosendael
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen