Gemeente Rheden opent tijdelijke winkel in Dieren.

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Callunaplein 82 (links naast AH) wordt tijdelijk ingericht als winkel oftewel een pop-up store. Van 21 tot en met 24 mei is de winkel op bepaalde tijden open. Belangstellenden kunnen daar hun ideeën kwijt over de herinrichting van het parkeerterrein en over de gebiedsvisie voor het totale winkelgebied. 

Wethouder Nicole Olland zal om 11.00 uur officieel de deur openen van de winkel. 
De aangevraagde uitbreiding van AH is voor de gemeente aanleiding om na te denken over de herinrichting van het parkeerterrein op het Callunaplein én over een gebiedsvisie voor het totale winkelgebied voor de lange termijn. 
Bij dit laatste gaat het o.a. over de verkeersstructuur en de sfeer die het totale winkelgebied moet uitstralen. Deze ideeën vormen als het ware de kapstok voor de uitwerking van de deelplannen zoals de Wilhelminaweg en Diderna, die de gemeente op een later moment gaat inrichten. 
Herinrichting parkeerterrein
Naast de wat abstracte gebiedsvisie wil de gemeente nu ook graag in gesprek over de concrete herinrichting van het Callunaplein. Door de uitbreiding van Albert Heijn neemt de parkeerbehoefte en dus het aantal parkeerplaatsen toe. Hiervoor moet het parkeerterrein heringericht worden. 
Pop-up store
Om zowel omwonenden, winkeliers als winkelend publiek de gelegenheid te geven op 
de plannen te reageren, wordt het pand Callunaplein 82 gebruikt als pop-up store (tijdelijke winkel). 
Deze pop-up store is geopend op: 
  • woensdag 21 mei van 11.00 uur tot 14.00 uur; 
  • donderdag 22 mei van 11.00 uur tot 14.00 uur; 
  • vrijdag 23 mei van 11.00 uur tot 14.00 en van 17.00 uur tot 19.00 uur; 
  • zaterdag 24 mei van 11.00 uur tot 14.00 uur.
Omwonenden en winkeliers van het plein zijn per brief uitgenodigd een bezoek te brengen aan de pop-up store om te reageren op de plannen en ideeën aan te dragen. Via sandwichborden wordt het winkelend publiek attent gemaakt op de winkel. 
Medewerkers van de gemeente zijn op bovengenoemde tijden aanwezig en verwerken zover mogelijk, direct de ideeën zodat het ontwerp voor het parkeerterrein en voor de gebiedsvisie in deze dagen al vorm gaat krijgen. 
Terugkomdag op 13 juni
Op vrijdag 13 juni gaat de winkel van 11.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur weer open om de bijgestelde plannen te laten zien. Ook dan is iedereen weer van harte welkom in de pop-up store. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen