Medewerker Gelders Archief ontvangt Martens van Sevenhovenpenning

Foto:

REGIO – Joop Peeneman (1950), senior collectiebeheerder bij het Gelders Archief, ontvangt vandaag de Martens van Sevenhovenpenning. De Stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven reikt de penning tweejaarlijks uit aan bijzondere mensen die zich sterk maken voor archieven en onderzoek, musea en monumentenzorg. 

Peeneman krijgt de prijs vanwege zijn tomeloze inzet voor het digitaliseren van de archieftoegangen van het Gelders Archief. “Dankzij zijn inspanning en eindeloos geduld kunnen raadplegers van het archief vertrouwen op de toegangen op de verschillende archieffondsen”, aldus de stichting.
A.H. Martens van Sevenhoven (1880-1952) was rijksarchivaris in de provincie Gelderland en historicus. De Stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven ondersteunt activiteiten op het gebied van cultuur en geschiedbeoefening in Gelderland. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen