Pas op voor niet bestelde pakketjes!

Foto:

De politie waarschuwt iedereen in Nederland voor een nieuwe oplichtingstruc. Er worden landelijk namelijk platte pakketjes, die gewoon door de brievenbus passen, bezorgd bij mensen die ze niet besteld hebben. Je kunt deze pakjes dus niet weigeren.

Op het pakketje staat gewoon jouw adres vermeld maar tevens de naam is van een niet bestaand persoon. Vervolgens belt er iemand bij je aan die zegt dat hij het pakketje komt ophalen omdat het verkeerd bezorgd zou zijn.
Geef het pakketje niet mee!!
Als je het pakketje meegeeft dan ontvang je na enige tijd een betalingsherinnering van de afzender. Jij, als geadresseerde, bent namelijk aansprakelijk voor de kosten.
Wat wel te doen?
Vertel de afhaler dat je eerst contact opneemt met de afzender van het pakketje. De afhaler zal dan waarschijnlijk zonder morren direct vertrekken. 
De politie waarschuwt er voor geen niet bestelde pakketjes af te geven aan vreemden.
Neem direct contact op met de afzender van het pakketje om het te retourneren en meld het vervolgens bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen