Die Innsbrucker Böhmische komen eenmalig naar Nederland

REGIO – De Isseltaler Musikanten halen in september Die Innsbrucker Böhmische naar Nederland en treden zelf op in het voorprogramma. Die Innsbrucker Böhmische zullen voor het eerst in Nederland de titels van hun nieuwe cd ‘Bestzeit’ ten gehore brengen. Het optreden is definitief bevestigd door de organisatie.

In plaats van helemaal naar Zuid-Duitsland of Oostenrijk te reizen voor een optreden van Die Innsbrucker Böhmische kunt u ook kaarten kopen voor het enige concert van Die Innsbrucker Böhmische in Nederland.  U heeft nu de gelegenheid om uw kaarten te bestellen en zeker te zijn van uw plaats bij het concert in Nederland! 
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.isseltalermusikanten.nl / [email protected] of via telefoon 026-3820245. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van het orkest te bestellen, zodat de bezoekers de kaarten direct thuis veilig kunnen betalen en kunnen printen. De toegangsprijs bedraagt €18,– per persoon.
Speciale arrangementen zijn te bestellen via de website Voordekunst: www.voordekunst.nl
Het unieke optreden zal op zaterdag 6 september 2014 in Schuttersgebouw EMM, Slenterweg 2, (6905 DM) Ooy-Zevenaar plaatsvinden. De aanvang is 19.30 uur en de zaal gaat om 18.30 uur open.
c32ep932qkes807u5hjyz42gk
Die Innsbrucker Böhmische
Het orkest Die Innsbrucker Böhmische werd opgericht in 1997 door slagwerker Norbert Rabanser. De in Zuid-Tirol geboren Rabanser is de muzikale leider van het gezelschap. Tot 1999 heeft hij als slagwerker deel uitgemaakt van het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck. Momenteel doceert hij aan het Tiroolse Conservatorium. 
Toporkest
Het is het onbetwiste toporkest in kleine bezetting in het Böhmische muziekgenre en is in dit genre nog niet overtroffen in kwaliteit. De handelsmerken van de groep zijn de originele composities en de eigen arrangementen, die een hoge mate van virtuositeit verlangen. De professionele muzikanten zijn bij elkaar gekomen om de Böhmische blaasmuziek tot in de perfectie uit te voeren. Ongewoon is de kleine bezetting van zeven man; de sound is echter uniek en heeft een onmiskenbare stijl. 
De zeven professionele musici van Die Innsbrucker Böhmische komen uit de klassieke muziek. De musici zijn actief in symfonieorkesten, zoals het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck of de Münchner- und Wiener Philharmonikern. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkesten en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek.
x1v0913fi3fnvgrr685flnnd5
Isseltaler Musikanten
De ‘Isseltaler Musikanten’ werden 35 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek. Dirigent Bennie ter Heide treedt met het orkest dan ook met regelmaat in de voetsporen van Ernst Mosch, de peetvader van de Egerländerblaasmuziek.
Eind 2012 heeft het orkest de vijfde cd met de titel ‘Isseltaler Schwung’ uitgebracht. Op de cd staat een zeer mooie weergave van 35 jaar Egerländermuziek door de Isseltaler Musikanten. Deze cd is inmiddels ook in het buitenland te koop via de webshop van www.blasmusik-shop.de
 
Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Voor Nederlandse begrippen brengt het ensemble Egerländerblaasmuziek op topniveau. De afgelopen jaren heeft het orkest veel successen op haar naam geschreven. In maart van dit jaar waren de Isseltaler Musikanten nog winnaar van het internationale blaaskapellenfestival in Groesbeek. De jury had grote bewondering voor het orkest van de Isseltaler Musikanten en waardeerde de muzikaliteit, de amusementswaarde en de opbouw van het programma zeer.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
w21w350tos3ivngk1utxgo7s0
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen