Bezoekersaantallen Kadedagen vallen tegen door het slechte weer

REGIO – Afgelopen weekend 10 en 11 mei waren er weer de Kadedagen aan de Rijnkade in Arnhem.

Er waren weer vele historische schepen aan gemeerd langs de Rijnkade, waaronder een zeer grote hijsbok op de scheepsreparatie boot de Misti.
Ook dit jaar was er weer een laad- en losschip met zand wat met een kraan een silo vulde, vanuit de silo werden zandwagons op smalspoor geladen, om zo per locomotiefje vervoerd te kunnen worden over een aangelegde spoorbaan naar een aan te leggen strand op de Rijnkade. 
 
Ook kon men met de sleepboot De Harmonie een vaartochtje maken over de Rijn, op de kade stonden grote en kleinere scheepsmotoren al dan niet draaiend opgesteld. Er was een grote waterbak waar op afstand bestuurbare scheepsmodellen, waar mee zelfs kinderen vervoerd konden worden. Kinderen mochten ook zelf een bootje maken en ter plekke ter water laten in het bassin.
 
Natuurlijk kon een zalmrokerij niet ontbreken bij het geheel, er was ook een boot met restaurant aangemeerd inclusief een terras voor een hapje en een drankje, het restaurant op het aangelegde “zandstrand” was helaas niet geopend vanmiddag vanwege het toch wel regenachtige weer, waardoor ook het bezoekers aantal achterbleef met voorgaande jaren.
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
2014-05-11-rijnkade-kadedagen-004
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen