Bennie Groenewoud tot 36e Ridder geslagen

RHEDEN – Zaterdagmiddag 30 januari is Bennie Groenewoud tot 36e Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw geslagen.

Voorafgaand werd hij thuis onder begeleiding van de March- & Showband Rheden door Carnavalsvereniging De Heiknüüters opgehaald. De bonte stoet vertrok in de regen naar het meester B. van Leeuwenplein. De vooruitzichten waren niet goed, maar onderweg werd het toch droog, maar het weer had wel invloed op de publieke belangstelling.

Daar werd hij, staande naast Rhedens trots de Rhedense Leeuw door voorzitter Joop Teunissen toegesproken. Hij memoreerde zijn grote sociale vaardigheden en begon aan een grote opsomming aan vrijwilligers werk ten behoeve van de Rhedense gemeenschap.

De voorzitter omschreef zijn grote lijst van verdiensten gedurende zeer vele jaren voor o.a. Rhevak, de Scouting, de Rhedens scholen, de zorginstellingen Rhederhof en De Boomgaard.
Bennie is ook twee keer per jaar, geheel belangeloos, met zijn tractoren te vinden in het Open Luchtmuseum te Arnhem.

Hij helpt dan met het dorsen van het graan omdat hij de kennis heeft van en weet hoe er met de dorsmachine moet worden omgegaan. Ook is hij, geheel in klederdracht aanwezig tijdens de “Beleef Landleven”-dagen in het museum.

Maar vooral voor zijn enorme inzet voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving, weliswaar deels zijn beroep, maar dat dekt zeker de lading van zijn inzet niet. Voor velen van zijn ruim 30 “hulp-boeren” is hij een soort 2e vader geworden waarvoor hij 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar staat. Kortom een sociaal zeer bewogen man die normaal altijd in de luwte werkt.

Daarna kreeg Kees Staats de gelegenheid om op zijn eigen bekende wijze Bennie Groenewoud te karakteriseren als persoon in de Rhedense dorpsgemeenschap en de Worth-Rhedense grond te betitelen als vruchtbaar voor ridderverbanden.

Burg. v Leeuwenplein 30-1-16   020

Daarna mocht hij knielen voor de Rhedense Leeuw en werd hij door hem op plechtige wijze tot 36e Ridder geslagen. Ook Gerdie mocht het zwaard ter hand nemen om het geheel te completeren. Daarna kreeg in Feestburcht Ons Huis iedereen de gelegenheid om de 36e Ridder te feliciteren en daarvan werd door velen gebruik gemaakt. De Heiknüüters kunnen terugzien op wederom een geslaagd evenement.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Duitse avond
Komende week barst het carnavalsgeweld los, de zaterdag is al geheel uitverkocht. Voor de zondag- en maandagavond zijn nog kaarten verkrijgbaar. De Duitse avond op maandag, met optredens van twee eervolle leden van Cv. De Heiknüüters, Joey und Emile Hartkamp belooft een succes te worden. Dus wilt u er bij zijn, koop dan snel uw kaarten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen