Evenementenbeleid voor de gemeente Rheden

Foto: Gemeente Rheden De Steeg

Samen met onder andere ondernemers, organisaties en belangenverenigingen gaat de gemeente Rheden een evenementenbeleid maken. Dat stelt het college van B&W binnenkort voor aan de gemeenteraad.

In de gemeente Rheden worden op jaarbasis ongeveer 400 evenementvergunningen aangevraagd. Van een kleinschalig buurtfeest tot een Schaapscheerdersfeest met circa 20.000 bezoekers.

De gemeente heeft nooit een specifiek evenementenbeleid gehad alleen een aantal regels in de APV. Maar deze regels geven niet voldoende duidelijkheid en uniformiteit.

Het college vindt het belangrijk om organisaties zoveel mogelijk ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid te geven voor het regelen van evenementen. Maar wel zodanig dat veiligheid altijd voorop staat en dat de leefomgeving niet wordt aangetast.

Burgemeester Petra van Wingerden-Boers: “Evenementen zijn belangrijk voor een gemeente, zowel op sociaal gebied, denk aan buurtfeesten etc. als op economisch gebied ten aanzien van de werkgelegenheid en bestedingen. Maar bij evenementen mag de veiligheid NOOIT in het geding zijn. Ik hoop dat de inwoners/ondernemers mee willen denken en praten over ons evenementenbeleid. Zodat het uiteindelijk duidelijk is wat er in onze gemeente mogelijk is. Maar eerst moet de raad nog spreken over de voorgestelde procedure”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen