Crowdfundingactie RHEKO Rheden groot succes

Foto: Zonnepanelen

RHEKO – De Rhedense korfbalclub staat midden in de maatschappij en heeft niet alleen sportiviteit en saamhorigheid,maar ook maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel.

Daarom heeft de ledenvergadering van RHEKO besloten om, onder andere, zonnepanelen te plaatsen op ons clubhuis, de Korf. Hiervoor heeft RHEKO een crowdfunding-actie opgezet, die op 1 januari van start is gegaan.

Dit houdt in dat de ‘crowd’, dat wil zeggen de gemeenschap, het benodigde geldbedrag bijeen brengt door middel van donaties en investeringen. Inmiddels loopt de crowdfunding-actie zo goed, dat deze op vrijdag 4 februari het streefbedrag van €15.000 gehaald heeft. Dit is een fantastisch resultaat!! Onze actie loopt tot eind maart en het streefbedrag is nu reeds binnen!

Zoals afgesproken in de ledenvergadering, is het (boven het streefbedrag) niet meer mogelijk om te investeren tegen onze gunstige rente. Mensen die nog graag een steentje willen bijdragen, kunnen nog wel een donatie doen.

Zoals in de ledenvergadering besproken, is de investering in het hele pakket aan maatregelen voor verduurzaming van RHEKO een stuk hoger dan de € 15.000 die we met onze actie hebben binnengehaald. Donaties helpen daarom absoluut mee om onze duurzaamheidsdoelstelling waar te maken.

Naast zonnepanelen willen we ook een elektrische warmtepomp voor warmwatervoorziening, waterbesparende douchekoppen, zuinigere verlichting met ledlampen, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en afvalbakken voor afvalscheiding.

Een bijkomend voordeel van deze maatregelen is dat de club ook financieel krachtiger zal worden door de eigen opwekking van elektriciteit en warmte en de energiebesparingen – dit alles met een terugverdientijd van rond de acht jaar.

Daarom nodigen we graag alle leden, oud-leden, familieleden, supporters, sponsors en andere belangstellenden uit om mee te helpen en bij te dragen om deze duurzame Korf te realiseren.
Natuurlijk zullen we iedereen op de hoogte houden van de voortgang van de crowdfundingactie en van de werkzaamheden op en in de duurzame Korf.

Hopelijk zullen veel particulieren en bedrijven deelnemen aan deze crowdfunding-actie voor een duurzame Korf met zonnepanelen en andere maatregelen voor verduurzaming.

Namens het bestuur van CKC RHEKO, voor meer informatie: [email protected] en http://www.rheko.nl/index.php/nieuws/rhekoduurzaam.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen