Interieur Bella Roma in nieuw jasje gestoken

Foto: rheden.nieuws.nl, Peter de Waard

DIEREN – Begin februari werd het Italiaans restaurant Bella Roma na een verbouwing van enkele weken opnieuw in gebruik genomen.

Heel Dieren en omgeving diende het te weten, Bella Roma was weer piccobello. Kosten nog moeite waren gespaard, aan vrijwel elke lantaarnpaal langs de route naar het Callunaplein hingen drie ballonnen in de kleuren van de Italiaanse vlag, rood,wit en groen. De toegang van het restaurant was voorzien van een heuse ereboog, gemaakt van ballonnen.

Het was de bedoeling dat alle ballonnen zouden blijven hangen tot de openingsavond. Helaas mocht dat niet zo zijn. Een groot aantal ballonnen had de openingsavond niet afgewacht en had het luchtruim al gekozen, hierbij geholpen door de zeer harde windstoten van afgelopen maandag.

Op de openingsavond, speciaal bedoeld voor vrienden, leveranciers en vaste clientèle, werd de verslaggever opgewacht door beide eigenaren I. Youssef en M. Fardji. Na een foto gemaakt te hebben werd hij getrakteerd op koffie en een heerlijke maaltijd, vergezeld van een voortreffelijk glas wijn.

Bella Roma

Het restaurant is al 16 jaar gevestigd aan het Callunaplein en heeft nu de tweede verbouwing ondergaan. Een ware metamorfose. Alles is vernieuwd, zelfs de keuken die nu “open” is. Klanten kunnen de keuken in en de kok kan het restaurant in kijken.

Bijzonder is de wandversiering te noemen. Een bevriend kunstenaar heeft allerlei prachtige ornamenten van gips gemaakt, speciaal voor dit restaurant. Verder zijn de wanden voorzien van een met de hand aangebrachte en ingekleurde gipslaag en tegels. Ook hangen er prachtige tekeningen.

Het restaurant is niet echt groot te noemen, maar misschien ontleent het hier ook wel zijn kracht aan. Het zeer vriendelijke personeel is er in voldoende mate en heeft echt oog en tijd voor de gast. Men gaat daar als vrienden met elkaar om.

Het restaurant is open van dinsdag tot en met zondag en in de nabije toekomst wil men op maandag én op lunchtijd open zijn.

Beide uit Egypte afkomstige eigenaren, die hun liefde voor de Italiaanse keuken meekregen van hun uit Italië afkomstige grootmoeder, bezitten ook nog 2 restaurants in Arnhem. Zij zijn erg blij en dankbaar voor de cadeaus en gasten die zij mochten ontvangen.

Bella Roma

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen