Grote drukte taxatiedag Schatgraven in Rhederoord

DE STEEG – Het was druk op de openbare taxatiedag Schatgraven van Omroep Gelderland afgelopen zondag op Landgoed Rhederoord aan de Parkweg in De Steeg.

Al ruim voor de aanvang hadden zich al veel bezoekers verzameld bij de ingang, om zo zeker te zijn aan bod te komen bij het razend populaire televisie programma van Omroep Gelderland.

Zij konden deze dag hun spullen gratis laten beoordelen door één van de deskundige taxateurs. “Zij doen dit al jaren voor Omroep Gelderland waardoor een hecht team is ontstaan.” Aldus presentator Peter van den Hout.

De meeste bezoekers willen informatie over het speciale voorwerp dat zij mee hebben genomen: wie heeft het gemaakt, hoe oud is het, waar komt het vandaan? Daar hoort natuurlijk ook de vraag bij, hoeveel is het waard? Maar vaak is het de emotionele waarde die aan het voorwerp kleeft belangrijker dan de geldwaarde.

Alle taxateurs hebben een eigen deskundigheid op hun vakgebied dat varieert van schilderijen, porselein, glas en aardewerk, klokken, goud- en zilverwerk, textiel, boeken en poppen(huizen) en speelgoed.

Ook deze keer werden weer opmerkelijke dingen ontdekt, één voorwerp had een waarde van rond de 16.000 euro dit is te zien bij de uitzending op TV.

Om 15.30 uur hadden er zich al meer dan 275 mensen aangemeld voor de taxatie, de televisie uitzendingen van deze dag zijn op 18 en 25 maart om 18:20 uur bij Omroep Gelderland.

De volgende taxatiedag wordt de 500ste en wordt gehouden op zondag 13 maart en is bij Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen