Gezondheid centraal in Ellecom bij Gezond-Gedrag-Dag

Foto: Sportbedrijf Rheden

ELLECOM – Op 25 februari leerden kinderen van de Anne Frankschool alles over gezondheid tijdens de Gezond-Gedrag-Dag die de school organiseerde. Leerlingen kregen les over vier verschillende gezonde thema’s: DrinkWater, Groente & Fruit, Yoga en Sporten en Spelen met de Pauze-box.

Drinkwater
Met voedingsdeskundige Mieke Schoenmakers leerden de kinderen wat suiker met je lichaam doet en waarom je beter water kunt drinken. Eén van de resultaten was een drankenbord waarop leerlingen uitrekenden hoeveel suiker de drankjes die zij dagelijks drinken bevatten. Een pakje wicky bevat bijvoorbeeld al 4 klontjes suiker. Na de Gezond-Gedrag-Dag gaat de school verder met het stimuleren van water drinken. Alle leerlingen ontvingen een bidon waar zij voortaan op school water uit kunnen drinken.

Groente & Fruit
Bij de lessen over groente en fruit gingen de kinderen op zoek naar de herkomst en gezondheidsvoordelen van groente en fruit. Zo ontdekten de leerlingen welke fruit- of groentesoort de meeste vitamines bevat en wat vitamines doen in ons lichaam. De school neemt al enige tijd deel aan het EU-Schoolfruitprogramma, waarbij alle leerlingen gedurende 21 weken 3 stuks fruit en/of groente per week ontvangen

Yoga & Sporten
In de yogalessen draaide het om spelend bewegen en goed ademgebruik. Hiermee maakte Miriam Vorderman (Ananda yoga centrum) de kinderen bewust van hun lichaam en emoties. “Door kinderyoga neemt het zelfvertrouwen toe, leren kinderen samenwerken en elkaar aan te raken.”, aldus Miriam.

Spelen met de Pauze-box
De school heeft met de pauze-activiteiten-box een box vol sport- en spelmateriaal waarmee de leerlingen in de pauze kunnen spelen. Tijdens de Gezond-Gedrag-Dag werd de pauze-box in elke groep geïntroduceerd door Sander Kok, stagiair van Sportbedrijf Rheden.

Tijdens hun jeugd leren kinderen wat gewoon en normaal is
En dat geldt ook voor wat een gezonde leefstijl inhoudt. De Anne Frankschool draagt hier graag aan bij en sluit met de Gezond-Gedrag-Dag aan bij de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De gemeente Rheden is 1 van de ruim 100 JOGG gemeentes in Nederland. Met JOGG streeft de gemeente naar een omgeving waarin gezond eten en bewegen leuk en vooral de normaalste zaak van de wereld is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen