Fietsseizoen Veluwerijders van start

Foto: veluwerijders

Dieren – Zaterdag 5 maart is het fietsseizoen voor de Veluwerijders van start gegaan met de traditionele openingsrit. De openingsrit is een rit van 60 km en ging dit keer richting Montferland.

Halverwege de mooi uitgezette rit konden de fietsers in Vethuizen bij Carpe Diem genieten van een warme kop koffie of thee met lekkernij, die door de vereniging werd aangeboden. De dag, die koud begon, veranderde al snel in een zonnige voorjaarsrit.

Iedereen kon zo genieten van een lekkere seizoenstart.

Het zag er de dag van tevoren niet naar uit dat de volgende dag een grote schare fietsers aan de start zou verschijnen. De langdurige sneeuwval had vele plaatsen op de Veluwe omgetoverd in een winters landschap.

Wegen en paden moesten door de strooiwagens worden schoongehouden om het verkeer een makkelijk doorgang te garanderen. Toch verschenen er op de koude zaterdag ochtend enkele tientallen Veluwerijders die de openingsrit wilden meemaken.

De Eerbeekse fietsers wisten zelfs te melden dat de fietspaden aan de rand van het dorp niet gestrooid waren. Het fietsen op de paden met de dunne racefietsbandjes was niet verantwoord. Gelukkig was in de Gemeente Rheden beter gestrooid en bleken de wegen prima berijdbaar.

De deelnemers die het toch aangedurfd hadden om de winterse omstandigheden te trotseren, konden uiteindelijk genieten van een lekker zonnetje. Met ook nog eens weinig wind werd het een fijne tocht.

Ondanks dat een paar keer lek werd gereden, waren de groepen prima te spreken over deze eerste rit in het nieuwe seizoen.

Zou jij ook eens met de Veluwerijders mee willen fietsen, meld je dan aan via [email protected]. Zonder verplichting kun je vier keer met een groep meefietsen en ervaren hoe dit is.

Nu aanmelden heeft het voordeel dat je samen met de Veluwerijders je conditie kunt opbouwen. Informatie over de Veluwerijders kun je vinden op de website www.Veluwerijders.nl.

Verslag: Wim Janssen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen