Openbare scholen organiseren filmwedstrijd

Foto: Scholengroep Veluwezoom

RHEDEN – De week van 21 maart was de week van het openbaar onderwijs. In deze week staan de kernwaarden van het openbaar onderwijs centraal.

Belangrijke aspecten daarvan zijn diversiteit, wederzijds respect en gelijkwaardige aandacht voor verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen. Scholengroep Veluwezoom heeft één van deze kernwaarden: “Van en voor de samenleving”, vertaald in Ik-Jij-Wij.

In het kader van IK-Jij-Wij organiseerden alle openbare scholen van de gemeente Rheden en Rozendaal in deze week onder andere een filmwedstrijd. Op elke school heeft een groep kinderen een cursus filmen en videobewerking gevolgd.

In een gouden enveloppe ontvingen de filmteams een opdracht. Deze opdracht resulteerde in tien spetterende filmpjes. Alle kinderen van de scholengroep mochten donderdag 24 maart hun stem uitbrengen op hun favoriete filmpje.

De school met het meest populaire filmpje was van De Kameleon in Velp. De Burgemeester kwam samen met de algemeen bestuurster van de scholengroep de prijs overhandigen aan het winnende filmteam. Als prijs mogen zij binnenkort een kijkje nemen in een echte filmstudio.

Kijk hieronder naar het winnende filmpje:

Filmwedstrijd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen