Giro projecten bij Rhedelijk Cultuur

Foto: Stephanie Berger

Rhedelijk Cultureel gaat roze! Er staan twee projecten op de rol om de Giro ‘d Italia nog meer kleur te geven. Het project Promo d’Italia en het project Rhedelijk Vocale gaan binnenkort van start. Hiervoor worden spelers en zangers gezocht.

Het eerste project, Promo d’Italia, zoekt filmacteurs vanaf 12 jaar die weleens voor de camera willen staan. Samen met een regisseur worden er verschillende bekende Italiaanse filmscenes op een humoristische wijze geplaatst in het landschap van de gemeente Rheden.

Er worden vijf tot acht scenes gefilmd. Aan verschillende scene uit onder andere ‘Once Upon a Time in the West’, ‘The Godfather’ en ‘La Bella e Vita’ wordt een bijzondere draai gegeven!

Repetities zijn op dinsdag 12 april (19.00 uur – 20.30 uur) en/of vrijdag 15 april (19.30 uur – 21.00 uur). De opnamedag is op zaterdag 16 april, van 10.00 uur – 16.00 uur.
Na de opnames worden de scenes afgemaakt door een professionele editor en daarna via social media gelanceerd!

Het tweede project, Rhedelijk Vocale, gaat een muzikale kleur geven aan de Giro. Italië kent een zeer uitgebreide en rijke muzikale geschiedenis. Niet alleen de opera, maar ook de popmuziek en de volksmuziek zijn bij ons allen bekend!

Zucchero, Laura Pausini, Eros Ramazzotti en volksliederen als ‘O Sole Mio’: iedereen kent ze en wij gaan ze zingen!
Met een gelegenheidskoor van zangers vanaf 14 jaar gaan we werken aan een kort programma (ongeveer 20 tot 30 minuten) waarmee we op 8 mei meerdere plekken aandoen in de gemeente Rheden.
Het gelegenheidskoor staat onder leiding van Marije Heemskerk.

De repetities zijn op woensdagen 6 april (vanaf 20.15 uur), 13 april (vanaf 20.15 uur), 20 april (vanaf 20.15 uur) en 27 april (vanaf 19.15 uur). Uiteraard repeteren en zingen we op zondag 8 mei, als de Giro de gemeente Rheden aandoet!

Meer informatie over de Giro-projecten vind je op onze website: www.rhedelijkcultureel.nl. Deelname aan een van de projecten kost € 25,00. Inschrijven kan via onze website of door een mailtje te sturen naar Jowin Heemskerk: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen