PAK Paddenexcursie groot succes

Foto: PAK Rozendaal

ROZENDAAL/VELP/ARNHEM – Op paaszaterdag 26 maart is in Rozendaal onder zonnige omstandigheden een zeer geslaagde paddenexcursie gehouden.

Zo’n 40 inwoners van Rozendaal, Velp en Arnhem, waaronder een grote groep kinderen, hadden zich aangemeld voor een wandeling langs de Rozendaalse beek.

Tijdens de wandeling werd door Anton Logemann, coördinator van de overzetactie en wethouder van het PAK, tekst en uitleg gegeven over de in dit beekdal voorko-mende amfibieën, zoals de gewone pad, de bruine en de groene kikker en de klei-ne watersalamander.

Padden overzetten
Ook werd getoond hoe een groep vrijwilligers jaarlijks ter hoogte van de Kerklaan kikkers en padden overzet. Door de grote belangstelling werd Anton ondersteund door Karin Otermann en Ruud van de Garde.

Het aantal padden, kikkers en salamanders dat de vrijwilligers overzetten, ver-schilt van jaar tot jaar. Vorig jaar waren het er ‘slechts’ 960, maar enkele jaren daarvoor was het een topjaar met meer dan 3.000 dieren.

Vanwege de enthousiaste reacties van de deelnemers, zal het PAK ook in het voor-jaar van 2017 weer een paddenexcursie organiseren.

De volgende PAK excursie staat op 21 mei aanstaande ingepland. Dan staan de vogels in en om Rozendaal centraal. Interesse? U kunt zich aanmelden op: [email protected]

Groen, samen en duurzaam
Het PAK staat voor groen, samen en duurzaam. Het overzetten van amfibieën is een goed voorbeeld van een activiteit die wij als PAK van harte toejuichen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen