Verkeersmaatregelingen voor doorkomst Giro

Foto: Giro Gelderland 2016

Het deel van het Giro-parcours dat over de Posbank loopt wordt afgesloten van 7 mei 17:00 uur tot 8 mei 17:00 uur. Het gehele parcours en de direct aansluitende wegen zijn tijdens de doorkomst gedurende 3 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, ongeveer van 14:00 uur tot 17:00 uur.

Voor fietsers en voetgangers geldt geen beperking. Parkeren langs het parcours is niet toegestaan. Dat zijn de belangrijkste verkeersmaatregelen die de gemeente Rheden neemt in overleg met de Giro-organisatie.

Het doel van de maatregelen is een vlotte en veilige doorkomst van de Giro op 8 mei. Daarbij hecht de gemeente sterk aan het beschermen van natuurgebied de Posbank.

Posbank
De afsluiting van de Posbank betreft de volgende wegen:
• de Schietbergseweg vanaf de kruising met de weg naar het bezoekerscentrum
• de Beekhuizenseweg vanaf het Paviljoen de Posbank tot aan camping Beekhuizen
• de Bovenallee van de aansluiting op de Beekhuizenseweg tot aan de Kluizenaarsweg.

De kleinere parkeerplaatsen op de Posbank zijn niet bereikbaar. Het parkeerterrein bij het Paviljoen de Posbank is bereikbaar vanaf De Steeg. De parkeerplaatsen bij het bezoekerscentrum en De Houtplaats zijn bereikbaar via de Schietbergseweg.

Wel worden de toegangswegen afgesloten zodra deze parkeerplaatsen vol zijn.

Het aantal parkeerplaatsen is in de hele gemeente beperkt. De gemeente adviseert bezoekers hier rekening mee te houden, en zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en de fiets.

Veiligheid en behoud natuurschoon
Wethouder Ronald Haverkamp benadrukt het belang van veiligheid en behoud van natuurschoon:”We willen natuurlijk van de Giro-doorkomst een grandioos feest maken. Anderzijds willen we ook de veiligheid van bezoekers en renners kunnen garanderen en zijn we verantwoordelijk voor behoud van de natuur op de Posbank. Op deze uitgangspunten zijn de verkeersmaatregelen gebaseerd”.

Tip: Er volgen nog meer berichten over de afsluitingen en de Giro, blijf rheden.nieuws.nl volgen op de site en/of via https://www.facebook.com/NieuwsuitRheden en meer over de giro in de regio via: https://www.facebook.com/GiroRheden/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen