Activiteiten in Rozendaal rond de Giro d’Italia

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – De Giro d’Italia 2016 passeert op zondagmiddag 8 mei Rozendaals grondgebied.

De dag daarvoor, op zaterdag 7 mei, organiseren een aantal enthousiaste Rozendaalse inwoners in samenwerking met Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen, VHL Catering, Hunting Lodge en de gemeente Rozendaal een aantal activiteiten voor inwoners van Rozendaal, voor jong en oud!

Deze zaterdag staat in het teken van verschillende fietstochten, een kinderfietstocht en een afsluitende ‘Giro d’Italia-roze’ aangeklede borrel met barbecue. Naast het sportieve element wordt door de organisatie van deze dag getracht de saamhorigheid binnen onze gemeente te vergroten.

Programma 7 mei
09.30 – 13.00 uur Fietstocht (75 en 45 km)
14.30 – 16.00 uur Familiefietstocht
16.00 – 16.30 uur Kids Giro in kasteeltuin (4-8 jaar)
16.00 – 17.30 uur Borrel bij Oranjerie Kasteel Rosendael
17.00 uur Prijsuitreiking Kids Giro
17.30 – 20.00 uur BBQ bij Oranjerie Kasteel Rosendael

Route Giro d’Italia
De Giro d’Italia start dit jaar in Gelderland. Op donderdag 5 mei (Hemelvaart) presenteren de ploegen zich in Apeldoorn. Na de 1e etappe (tijdrit) op 6 mei in Apeldoorn volgen nog twee etappes in Gelderland. Van Arnhem naar Nijmegen op 7 mei (180 kilometer) en een dag later in omgekeerde richting (190 kilometer).

Na de eerste drie dagen op Nederlandse bodem vliegen de renners op maandag 9 mei naar Italië. Tijdens de tweede etappedag, dus op zondagmiddag 8 mei, rijden de renners over Rozendaals grondgebied. Ze komen vanaf de Bovenallee (camping Beekhuizen) over de Boerenallee, Beekhuizenseweg en Kerklaan en slaan bij de rotonde kerklaan/Schelmseweg rechtsaf. Vervolgens slaan ze linksaf, de Arnhemse Allee/Rosendaalseweg, en komen dan op Arnhems grondgebied. De finish is op de Eusebiusbuitensingel in Arnhem.

Bereikbaarheid op 8 mei
Alle wegen die direct aan het parcours liggen, zijn ongeveer 3 uur afgesloten. Deze wegen zijn afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen. De organisatie streeft er naar om zo veel mogelijk locaties en straten bereikbaar te houden. Parkeren langs het parcours is niet toegestaan.

Zorg blijft bereikbaar
Voor alle bewoners is de spoedeisende zorg gegarandeerd en zijn de ziekenhuizen bereikbaar. Met de ziekenhuizen en de ambulancediensten zijn goede afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes. In levensbedreigende situaties belt u 112. Anders neemt u, zoals gebruikelijk, eerst contact op met de huisartsenpost en wordt bekeken wat voor u de beste oplossing is of naar welk ziekenhuis u het beste kunt gaan. Houd rekening met langere reistijd.

Hulpdiensten hebben ruim baan
Voor een groot evenement als de Giro zetten we politie en handhavingsmedewerkers ruim in. Daarnaast dragen ook vrijwilligers, verkeersregelaars en beveiligers bij aan de veiligheid van de Giro. Ook zijn er extra EHBO-posten en -medewerkers aanwezig. Hulpdiensten kunnen altijd ter plaatse komen; de nood- en calamiteitenroutes blijven vrij.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer zal zoveel mogelijk volgens de normale dienstregelingen rijden. Waar nodig zijn er aangepaste dienstregelingen. De aangepaste dienstregeling kunt u dan terugvinden op de website van de vervoersdiensten.

Kijk voor de meest recente informatie ook op: http://www.rozendaal.nl/Nieuws/Actueel/Giro_d_Italia_door_Rozendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen