Gezonde leefstijl belangrijk voor mantelzorgers

Foto: 't Prieel

VELP – Het thema van het mantelzorgcafé dat Innoforte op woensdag 13 april organiseert, is ‘Gezonde leefstijl, voeding en bewegen’. Het café wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d, in Velp. Het begint om 19.30 uur tot 21.30 uur en toegang is gratis.

‘Goed voor jezelf zorgen, dat is voor iedereen belangrijk maar voor mantelzorgers nog meer!’, zo meent Wilma van Eijk van Innoforte. Mantelzorgers zorgen met liefde voor hun partner, familielid, vriend of buur maar vergeten daarbij nogal eens zichzelf. Zorgen voor een ander is een taak die extra komt op de normale bezigheden als werk en gezin. Tijd voor jezelf schiet er dan wel eens bij in maar op zijn tijd ontspanning zoeken, maakt wel dat een mantelzorger het beter volhoudt en plezier houdt in het zorgen. Het mes van een gezonde leefstijl snijdt aan meerdere kanten en daar gaat het in dit café over.

Sprekers zijn Muriël de Hoop, bewegingsagoog bij ParaGo en zij werkt onder andere voor Innoforte, ouderenzorgorganisatie in Velp. Ook een diëtiste van Innoforte zal deze avond aanwezig zijn.

Het mantelzorgcafé is een ontmoetingsavond voor en van mantelzorgers. Op deze avonden krijgen zij informatie en tips en wisselen zij ervaringen en emoties uit met elkaar. Op 13 april wordt besproken hoe een gezonde leefstijl, voeding en bewegen bijdragen aan de eigen gezondheid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen