Internationaal bezoek in het Inloophuis te Dieren

Foto: Inloophuis Dieren

DIEREN – Al vele jaren komt een groep internationale studenten vanuit Den Haag naar Dieren. De 17 studenten, onder andere afkomstig uit Ghana, Oeganda, Tanzania, Egypte en Vietnam, bezochten zaterdag 16 april onder begeleiding van mevrouw Waltraut Stroh het inloophuis.

Met de groep was een aantal gastgezinnen meegekomen. Zij werden ontvangen met koffie en thee en maakten kennis met een aantal inlopers. Namens het inloophuis bracht bestuurslid Ab Meeldijk hen op de hoogte van de doelstellingen van het inloophuis en de vele veranderingen die in het verschiet liggen.

Meeldijk benadrukte het belang van het bestaan van het Inloophuis en de noodzaak van de uitbreiding van de activiteiten als gevolg van de nieuwe wetgeving in de zorg. Verder besteedde hij aandacht aan de wens om nieuwe vrijwilligers en nieuwe doelgroepen te werven. Ook werd gesproken over de verhuizing die naderbij komt en de plannen die daarvoor zijn.

De studenten waren zeer geïnteresseerd en stelden vragen over de organisatie en over de wijze waarop het Inloophuis wordt gefinancierd. Zij waren verrast te horen dat ook in Nederland (verborgen) armoede bestaat en dat er steeds meer een beroep wordt gedaan op instellingen als de Voedselbank en de Kledingbank.

Na het bezoek, dat ruim een uur duurde, ging de groep verder naar het volgend onderdeel van hun tweedaagse programma.

Bezoek buitenlandse studenten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen