Rheden Spreekt: Rheden peilt mening inwoners over klimaat

Foto: Rheden CO2 Neutraal

Vanaf deze week kunnen alle inwoners van de gemeente Rheden op www.rhedenspreekt.nl weer hun mening geven. Dit keer gaat de vragenlijst over het klimaat.

Inwoners kunnen aangeven op welke manier zij omgaan met de problematiek rondom het klimaat en hoeverre zij kennis hebben van het duurzaamheidbeleid van de gemeente Rheden. Met de resultaten van dit onderzoek wil de gemeente haar klimaatbeleid actualiseren.

Inwonerpanel middel om inwoners te betrekken bij beleid
De ambitie van de gemeente Rheden is om in 2040 een CO2 neutrale gemeente te zijn. Om dit te bereiken is het van belang dat ook de inwoners van de gemeente minder fossiele energie en meer duurzame energie gaan gebruiken zoals wind en zonne-energie. Het doel is dat er in 2020 14% duurzame energie wordt gebruikt.

CO2 neutraal
In het onderzoek wil de gemeente peilen in hoeverre inwoners zich mede-eigenaar voelen voor het doel dat de gemeente Rheden zich heeft gesteld: CO2 neutraal in 2040. Daarnaast wil de gemeente weten of de inwoners voldoende op de hoogte zijn over de klimaatproblematiek en duurzame energie. Op basis van deze uitkomsten kan de gemeente haar klimaatbeleid actualiseren.

Vierde onderzoek via ‘Rheden Spreekt’
Het onderzoek Klimaat is het vierde onderzoek dat via het online inwonerpanel ‘Rheden spreekt’ plaatsvindt. Het is de bedoeling dat er per jaar ten minste vier onderzoeken plaatsvinden.
Het voordeel van ‘Rheden spreekt’ is dat de resultaten een betrouwbare afspiegeling vormen van de mening van de Rhedense bevolking. Er ontstaat een goed inzicht in wat er leeft onder de inwoners en wat zij belangrijk vinden. Het is ook mogelijk om bij een lokaal thema mensen uit één dorp te bevragen.

Aanmelden
Alle inwoners en organisaties kunnen zich aanmelden voor het inwonerpanel via www.rhedenspreekt.nl . Na aanmelding ontvangt de deelnemer een e-mail met de uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek over klimaat. De vragenlijst kan tot dinsdag 26 april 12:00 uur worden ingevuld.

Papier
Het is ook mogelijk om een vragenlijst op papier in te vullen. De vragenlijst is telefonisch op te vragen bij onderzoeksbureau Moventem 0575-760227. Op dit moment doen ruim 800 inwoners mee. Meer panelleden zijn uiteraard altijd welkom. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via: www.rhedenspreekt.nl Na ieder onderzoek informeert de gemeente de deelnemers rechtstreeks over de resultaten en wat de gemeente daar mee doet.

Gegevens worden uitsluitend voor ‘Rheden Spreekt’ gebruikt en nooit aan derden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen