Het jarige RHEKO gaat voor duurzaam!

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Afgelopen februari heeft de Rhedense korfbalclub RHEKO zonnepanelen laten plaatsen op het clubhuis, de Korf, omdat de club zijn steentje wil bijdragen aan een duurzame wereld.

CKC Rheko staat midden in de maatschappij en heeft niet alleen sportiviteit en saamhorigheid, maar ook maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan.

Om dit te financieren had de ledenvergadering besloten om een crowdfundingactie op te zetten. Deze actie liep van 1 januari tot eind maart en voordat de korfbalvereniging goed en wel op de helft van deze periode was, hadden ze het streefbedrag van €15.000 reeds gehaald!

RHEKO dankt alle leden, sponsoren en andere crowdfunders voor dit fantastische resultaat! Op 22 februari zijn de zonnepanelen in werking gezet en sindsdien zorgt RHEKO gedeeltelijk voor zijn eigen elektriciteit!

Om de ingebruikname van de zonnepanelen en het succes van de crowdfunding-actie te vieren, nodigt Rheko iedereen uit op de feestelijke bijeenkomst aan de IJsselsingel te Rheden op zaterdag 28 mei 2016. Deze dag heeft een extra feestelijk tintje, omdat de vereniging dit jaar ook het 55-jarig bestaan viert!

Opening door Constans Pos
Op 28 mei zal wethouder Constans Pos een symbolische openingshandeling voor de zonnepanelen verrichten. Ook zal hij het zonnedashboard onthullen waarop dagelijks de energieopbrengst van onze zonnepanelen te volgen is. De heer Pos heeft onder andere de onderwerpen Jeugd en Circulaire economie (duurzaamheid) in zijn portefeuille.

De ontvangst van de gasten vindt plaats om 12 uur en om 12:30 uur zal de wethouder de officiële opening verrichten. Op deze dag spelen veel teams thuis, ook een goede reden om langs te komen. Om 18.00 uur wordt er heerlijke maaltijdsoep geserveerd, aangeboden door de vereniging. ’s Avonds is er een playbackshow voor jong en oud. Over de maaltijd en playbackshow komt nog nadere informatie via het Info en de website www.rheko.nl.

De verduurzaming van RHEKO gaat inmiddels verder: er zijn ook een elektrische warmtepomp voor warm water, waterbesparende douchekoppen en zuinigere verlichting met ledlampen geïnstalleerd. Door de eigen opwekking van elektriciteit en de energiebesparende maatregelen zal RHEKO niet alleen groener, maar ook financieel krachtiger worden. En verder wordt er no gewerkt aan milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en afvalbakken voor afvalscheiding. Voor meer informatie over de stand van zaken met betrekking tot RHEKO’s duurzaamheid en de crowdfunding kunt u contact opnemen via [email protected].

Het bestuur van CKC Rheko nodigt iedereen uit langs te komen op 28 mei!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen