Taizé zingen: zangers en muzikanten gezocht

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

VELP – De vesper op 12 juni is een Taizéviering, deze vindt plaats in de Oude Jan in Velp.

Taizé is een is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in het zuiden van Frankrijk, waar jaarlijks duizenden jongeren (en ook ouderen) uit heel Europa komen voor een periode van ontmoeting en bezinning.

Drie maal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. Voor meer informatie: http://www.taize.fr/nl.

De liederen van Taizé zijn eenvoudig meerstemmig te zingen. Sommige Taizéliederen zijn heel bekend geworden, zoals bijvoorbeeld Ubi caritas, of Als alles duister is.

Het mooie van deze liederen is dat ze kort en eenvoudig zijn, waardoor je ze makkelijk uit het hoofd kunt zingen. Door ze een aantal keer te herhalen wordt het meditatief zingen.

De korte teksten gaan over de kern van het christelijk geloof: God is liefde, bij God mag je zijn wie je bent, bij God komt je ziel tot rust. Zingend neem je die boodschap in je op.

Zondag 12 juni vanaf 15.00 uur gaan we een aantal liederen meerstemmig oefenen. Iedereen die mee wil zingen is welkom en ook als je een instrument bespeelt kun je meedoen. Als je je van tevoren aanmeldt krijg je de muziek per e-mail toegestuurd.

Om ongeveer 17.30 uur eten we gezamenlijk, brood meenemen, voor drinken en fruit wordt gezorgd. Je kunt je aanmelden bij pastor Janneke Bron: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen