Midzomernachtloop Natuurmonumenten: wandelen in en voor Nationaal Park Veluwezoom

Foto: Janko van Beek, Natuurmonumenten

REGIO – In de nacht van 18 op 19 juni organiseert Natuurmonumenten de Midzomernachtloop. In heel Nederland zijn er nachtwandelingen in natuurgebieden, die normaal gesproken niet ’s nachts toegankelijk zijn.

Er is keuze uit de wandelmarathon (sponsorloop) of de recreatieve wandelingen. De opbrengst van de Midzomernacht sponsorloop en de wandeltochten gaan naar het beheer van Nationaal Park Veluwezoom.

Wandelmarathon
Deelnemers aan de wandelmarathon wandelen 21, 42 of 63 kilometer door Nationaal Park Veluwezoom. Om mee te doen aan de wandelmarathon zoeken deelnemers sponsors. Alle inkomsten van de Midzomernachtloop – inclusief het inschrijfgeld – gaan rechtstreeks naar de natuur van de Veluwezoom.

Beheerder Jeroen de Koe:
“De Veluwezoom is een groots en uitgestrekt natuurgebied van ruim 5200 hectare. Een gebied waar vele honderden herten en zwijnen leven en waar grote grazers zoals Schotse Hooglanders en IJslandse paarden meehelpen om het gebied gevarieerd te houden. Het beheer kost natuurlijk geld. Denk aan onderhoud van wandelpaden, de zorg voor de grote grazers, toezicht houden en beheer van bloemrijke akkers, monumentale lanen en omvorming naar natuurlijk bos.”

Aanmelden:
Alle informatie over aanmelden, starttijden en prijzen staan op: http://midzomernacht.natuurmonumenten.nl/wandeltochten

Recreatieve midzomernachtwandelingen
Naast de sponsorloop, zijn er verspreid over Gelderland diverse recreatieve wandelingen:

Hekenbroek
In Hekenbroek in Hummelo is een nachtwandeling met spannende OERRR-opdrachten voor kinderen. Vanaf 22.00 uur staan huifkarren klaar op de parkeerplaats van festival Mañana Mañana, Kasteelweg 4 Hummelo. De huifkar rijdt naar Hekenbroek waar de tocht van 2,5 kilometer begint.

Montferland
In Montferland worden in het Bergherbos twee wandeltochten uitgezet: een tocht voor volwassenen (ruim 6 km) en een tocht voor kinderen en gezinnen (naar keuze 4 of 6 km). De starttijden zijn tussen 21:30 en 23:30, vanaf uitspanning ’t Peeske in Beek.

Op de Noordwest-Veluwe is de Midzomernachtloop op het Hulshorsterzand
De wandelingen starten vanaf de Klarenweg en de Hierderweg in Hierden en hebben een lengte van ca. 7 km. De starttijden liggen tussen 1.00 en 3.00 uur ’s nachts.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen