Geslaagd Interregionale Jeugd Schaak Competitie toernooi

Foto: André van Kuijk

ROZENDAAL – Op 21 mei organiseerde de Velpse Schaakvereniging en de Schaakschool Velp het 14e Interregionale Jeugd Schaak Competitie (IJSCO) toernooi van het seizoen. Voor de speellocatie werd uitgeweken naar de aula van Scholengemeenschap Het Rhedens in Rozendaal.

Er werd in groepen van zes en acht gespeeld. De twee hoogste groepen (A en B) speelden op het podium een zeskamp. De andere groepen speelden achtkampen.

In elke groep waren er voor de beste drie spelers mooie bekers, gesponsord door Schaakkunst en Specialist Development.

In de zeskampen werd serieus gestreden en kon je zien dat er geoefende IJSCO-ers aan het werk waren. De tijd van 25 minuten per persoon per partij werd goed gebruikte er werd gestreden tot het gaatje. In de achtkampen was 20 minuten per persoon ter beschikking, maar die werd alleen door de kanshebbers voor de prijzen ook benut.

Dat is toch wel het moeilijkste van het schaken: Om niet direct te zetten, maar eerst nog even na te denken en dán pas een nóg betere zet te doen.

In groep A ging Imre Woest van schaakvereniging De Toren Arnhem met de grootste beker naar huis, door alle partijen te winnen. Zij is daarmee toernooikampioen. Vadim van Kuijk van de Velpse Schaakvereniging werd tweede en Stein van Tol van Het Kasteel uit Wijchen derde.

De winnaars van de overige groepen waren Saša Albers uit Oosterbeek, Jiri van den Assem uit Deventer, Feike Harmsen uit Deventer, Fabian Arentsen uit Deventer, Oscar Adams uit Apeldoorn en Eric Rikken uit Nijmegen. Veel bekers voor Pallas uit Deventer, maar de belangrijkste ging naar Arnhem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen