Jaarrekening Rheden 2015 sluit met positief saldo

Foto: geld

GEMEENTE RHEDEN – De jaarrekening van de gemeente Rheden over het jaar 2015 sluit met een positief resultaat van € 2,7 miljoen. De jaarrekening vergelijkt de vooraf begrote kosten en baten met de daadwerkelijke kosten en baten. Minder uitgaven aan jeugdzorg en WMO begeleiding zijn goed voor het positieve saldo.

Op het moment dat veel zorgtaken naar de gemeenten werden overgeheveld hadden gemeenten slechts een beperkt inzicht in de aantallen cliënten en te verwachten uitgaven. Zorgaanbieders konden de gegevens nog niet leveren. De cijfers van Rheden komen in dit opzicht dan ook overeen met het landelijk beeld.

De jaarrekening eindigt officieel met een positief saldo van € 5,7 miljoen. Het verschil van € 3 miljoen zit in het ‘vrijvallen van voorzieningen’. De vrijval is puur een administratief voordeel, dat te maken heeft met regelgeving over hoe de jaarrekening opgesteld moet worden.

Wethouder Ronald Haverkamp:”Op een begroting van € 125 miljoen is deze afwijking van € 2,7 miljoen gering. Zeker als je je realiseert wat er allemaal aan nieuwe taken op de gemeenten is afgekomen. Het positieve saldo houden we beschikbaar voor zorg en welzijn, om mogelijke tegenvallers in de toekomst goed te kunnen opvangen. We blijven zo ook een financieel solide gemeente.”

Deze week is de jaarrekening aangeboden aan de gemeenteraad, en wordt op 28 juni behandeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen