Wandel3daagse in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op 6, 8 en 9 juni a.s. organiseert stichting Innoforte, voor de tweede keer de Wandel3daagse onder het motto ‘Samenspel’. Iedereen mag meedoen, deelname is gratis. Voor het eerst lopen er ook deelnemers mee via de RIBW, buurthuis de Poort en Sportbedrijf Rheden.

Inmiddels hebben zich meer dan 200 wandelaars aangemeld. Deelnemende locaties zijn De Biesdel, het Lorentzhuis, Nieuw Schoonoord, ’t Jagthuis, Oosterwolde, dagactiviteitencentra ’t Prieel en De Serre en buurthuis de Poort. Deelnemers starten iedere wandelmiddag vanaf de locatie waar zij (het dichtstbij) wonen en lopen dan allemaal naar het eindpunt van die dag. Gemiddeld is dat zo’n 2,5 km.

Daar wordt een drankje aangeboden en daarna wandelen de deelnemers weer terug naar hun beginpunt. De laatste dag, op 9 juni, verzamelen alle deelnemers zich om 15.00 uur bij Nieuw-Schoonoord en lopen vervolgens in één lang lint naar ’t Jagthuis, Hoofdstraat 1. Hier worden zij binnen gehaald met gladiolen en een medaille. In de tuin is het één groot feest, met muziek, hapjes en drankjes.

‘De wandel3daagse was vorig jaar een enorm succes. We merkten dat cliënten het erg leuk vonden om met andere mensen samen te lopen. Mensen uit de buurt, vrijwilligers, hun eigen kinderen en kleinkinderen. Om die reden hebben we dit jaar ook andere organisaties uitgenodigd.

De RIBW, buurthuis de Poort en Sportbedrijf Rheden hebben hier enthousiast op gereageerd. Plezier in bewegen staat voorop en de locaties die als eindpunt fungeren, onthalen de deelnemers iedere dag als helden.

Maar de intocht op de laatste dag wordt als ultiem hoogtepunt beleefd. Daar maken we dan ook echt een feestje van, met alle vrijwilligers samen,’ aldus Tiny Hooftman, fysiotherapeute bij ParaGo/ Innoforte.

En wie de smaak te pakken heeft, is van harte welkom om zich aan te sluiten bij één van de wandelgroepen, de gymclubs of de fietsclubs van Innoforte. Alle beweegactiviteiten staan open voor deelname door oudere buurtbewoners. De stichting maakt serieus werk van bewegen omdat bewegen zo veel kwaliteit toevoegt aan het leven.

De Wandel3daagse wordt dit jaar ondersteund door de gemeente Rheden en het Sportbedrijf Rheden. Hulpmiddelenleverancier RSR stelt speciaal voor dit wandelevenement rolstoelen ter beschikking.

Wie zich als vrijwilliger op wil geven, kan zich per email aanmelden bij [email protected]. Graag onder opgave van naam en de tijden dat u beschikbaar bent.

De wandel3daagse 2015: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/57833/eerste-innoforte-wandel3daagse-op-8-10-en-11-juni-met-als-thema-innoforte-beweegt/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen