Uitbreiden en verbeteren van het fietsroutenetwerk

Foto: rheden.nieuws.nl, Gerd Jan Dorland

De gemeente Rheden vindt een goed fietsroutenetwerk erg belangrijk en wil daar financieel aan bijdragen, zowel incidenteel als structureel. Dit doet de gemeente o.a. door de fietsroutes beter aan te laten sluiten bij datgene wat Rheden op recreatief en toeristisch gebied te bieden heeft.

Jaren geleden is op de Veluwe, als eerste in Nederland, het fietsknooppuntensysteem geïntroduceerd. Een systeem waarbij fietsers een eigen route kunnen uitstippelen door de mooie natuur, langs uitkijkpunten, monumenten etc. Via de knooppunten kan de bezoeker ook kiezen voor een stop bij de plaatselijke horeca. In de regio Arnhem-Nijmegen bestaat ook een fietsknooppuntensysteem. Het Veluws systeem is inmiddels verouderd. Op initiatief van de gemeenten Ermelo en Apeldoorn is een plan bedacht om het systeem te vernieuwen naar de wensen van deze tijd. In 2016 heeft de gemeente Rheden een overeenkomst voor vijf jaar ondertekend en is er geld beschikbaar gesteld hiervoor.

Fietsroutenetwerk uitbreiden
Met een éénmalige bijdrage van rond de € 17.000,00 wil de gemeente nu ook bijvoorbeeld het Rondje IJsselkop (De Steeg/Havikerwaard-Doesburg-Zevenaar-Rheden-De Steeg/Havikerwaard), het dorpscentrum van Laag-Soeren en de Posbank in het fietsknooppuntensysteem opnemen.

Kwaliteit waarborgen
Omdat het aantal kilometers van de route toeneemt, is de structurele bijdrage van de gemeente Rheden voor het fietsroutenetwerk verhoogd tot ca. € 8.000,00 per jaar. Hiervoor plaatst de gemeente o.a. nieuwe bordjes en informatiepanelen bij calamiteiten.

Wethouder Nicole Olland:
“Een toeristische en recreatieve gemeente als Rheden heeft baat bij een optimaal netwerk voor fietsers. Daarom is het goed om deze kwaliteitsinvestering te doen, zowel éénmalig als voor de lange termijn. Bezoekers en ondernemers profiteren van deze mooie fietsroutes. Voor ondernemers betekent het namelijk dat bezoekers hen beter weten te vinden en zo hopelijk meer uitgeven. Dit past precies in ons Masterplan toerisme en recreatie waar we als gemeente mee bezig zijn samen met onze toeristische partners; een betere afstemming en samenwerking met elkaar.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen