Groenhorst studenten leggen podiumvloer aan op De Pinkenberg

Foto: Groenhorst Velp

VELP/ROZENDAAL – Bij het Openluchttheater “De Pinkenberg”, gelegen in het bos, kan het soms behoorlijk drassig worden, hierdoor kan het voorkomen dat voorstellingen afgelast moeten worden. Door de aanleg van een stenen podiumvloer kunnen vanaf nu, ook tijdens regenachtig weer, alle voorstellingen doorgaan.

Een samenwerking tussen Groenhorst Velp, Openluchttheater “De Pinkenberg” en RIQQ, de Rhedense instelling voor Kunst en Cultuur, leidde tot strak straatwerk van een buitenpodium door 4 mbo-ers.

Deadline gehaald
Studenten van Groenhorst Velp van de opleiding Groene ruimte kregen als opdracht om dit schoolproject geheel zelfstandig het werk voor te bereiden en uit te voeren. Zo hebben ze zelf onder andere de kraan, zand en trilplaat geregeld, het graafwerk gedaan en het straatwerk aangelegd.

De gemeente heeft het bestratingsmateriaal ter beschikking gesteld. Het is de studenten gelukt om de podiumvloer vóór de eerst volgende voorstelling af te hebben.

Feestelijk
Met een lekkere slagroomtaart werden de studenten Nick van Oort (voorman), Herrald Jansen, Jip Roelofs, Tom Hermans en Ruben de Vries bedankt voor hun knappe werk en in het zonnetje gezet door RIQQ. Het werken aan deze echte opdracht werd door de studenten zeer gewaardeerd.

Informatiemiddag Groenhorst MBO
Heeft u ook interesse in een opleiding tot hovenier? Dinsdagmiddag 7 juni a.s. is er tussen 15.00 en 18.00 uur een informatiemiddag voor studenten die een creatieve en/of groene opleiding willen doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen