Rheden Nieuws eet mayonaise op een bedje van friet

Foto: loustejskal via Source / CC BY

COLUMN – Chef-kok Sergio Herman had tot 22 december 2013 het internationaal bekende 3-sterren restaurant Oud Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. Hij nam afscheid van zijn gasten met een brief.

Binnen enkele maanden opende hij in Antwerpen The Jane, nog datzelfde jaar mocht het Herman weer een ster ontvangen van Michelin en het jaar daarop de tweede.

In april dit jaar liet Sergio Herman weten frites te gaan verkopen in vijf grote steden in Nederland, om te beginnen in Den Haag en Amsterdam. Afgelopen vrijdag maakte Sergio Herman bekend dat de volgende vestigingen gepland staan in Utrecht en Arnhem. U kunt solliciteren als Atelier Manager.

Een sterren-chef die een snackbar opent, krijgt natuurlijk op internet direct vragen als: mayonaise op een bedje van friet? Heeft u ook croquetten en friquandellen? Baireclaoue maitte sauce de pinda? Frites de Guerre? Betaal je dan 30 euro voor Frites met snippers van uien en een Sauce de Joppie?

Daar heeft de heer Herman al antwoord op gegeven: de 250 gram frites komen in een mooi bakje waar tussen de € 3,50 tot € 6 voor neergelegd moet worden. Na anderhalf jaar experimenteren, heeft hij gekozen voor Zeeuwse aardappelen en vijf verschillende sauzen.

Zou daar ook zout uit zijn eigen winkel (316 gram voor € 39!) opzitten? De sauzen zijn basilicummayonaise, pepersaus, truffelmayonaise , béarnaisesaus en classic Belgische mayo. De Zeeuwse groenten komt van de biologische boerderij Welgelegen.

Het Atelier (geen snackbar) is voorzien van spulletjes van interieurontwerper Piet Boon (nee geen prijzen op zijn site), in brons gegoten fornuizen (‘De fornuizen zijn een soort altaars waar de frites worden gebakken.’) van Frederik Molenschot en de door Kamagurka getekende servetten worden u aangereikt door medewerkers gekleed in ontwerpen van Robine Lempers.

Als u zin heeft iets lekkers klaar te maken van Sergio Herman, toch één van de topkoks uit Nederland en Vlaanderen, http://koken.vtm.be/chefs/sergio-herman kunt u bij onze Zuiderburen terecht voor zijn recepten.

De Haphoek heeft er een concurrent bij.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen