Winkelcentrum Dieren moet weer aantrekkelijk worden

Foto: gemeente Rheden

DIEREN- Het winkelcentrum van Dieren heeft de nodige zorg en aandacht nodig om weer aantrekkelijk te worden voor ondernemers, bezoekers en bewoners.

Op 13 juni heeft de heer Ben Denekamp voorzitter ondernemersvereniging Winkelcentrum Dieren het aanvalsplan voor Centrum Dieren overhandigd aan wethouder Nicole Olland.Hierin worden de toekomstplannen en ideeën weergegeven.

Een aanvalsplan (zie bijlage) is nodig om het winkelcentrum een extra impuls te geven om weer een aantrekkelijk winkelgebied te worden. De ondernemersvereniging heeft dit plan opgesteld in samenspraak met de winkeliers, de marktvereniging en de vastgoedeigenaren met als speerpunten:
-optimalisering winkelaanbod en oplossen leegstand;
-parkeren en bereikbaarheid;
-weekmarkt;
-horeca;
-digitalisering.

Wethouder Nicole Olland: “Ik ben erg blij met dit plan. Vooral ook omdat het belangrijk is dat we het samen doen; winkeliers, vastgoedeigenaren en gemeente. De eerste stap is al gemaakt door het opknappen van het Callunaplein. Dit aanvalsplan maakt het mogelijk om gezamenlijk stappen te gaan zetten naar een beter en toekomstbestendig winkelcentrum.”

Voorzitter Ben Denekamp: “Dit aanvalsplan is ons verhaal voor de toekomst. Het winkelen moet meer een belevenis worden. Dit plan moet een impuls zijn om het bestaande winkelcentrum te versterken waardoor er een compact, maar aantrekkelijk centrum ontstaat.”

Zie bijlage: https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2016/06/14222919/Aanvalsplan-centrum-Dieren-3.1-Definitief.pdf

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen