Wandeling over landgoed Larenstein te Velp

Foto: Corlène van der Camp

VELP – De oudheidkundige kring Rheden – Rozendaal organiseert een wandeling over landgoed Larenstein. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Zij starten op zondag 3 juli om 13.00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Larenstein. Doe wandelschoenen aan want de paden zijn niet allemaal verhard.

Het landgoed Larenstein maakte al in de 18e eeuw deel uit van een gordel van landgoederen, die lagen op de overgang van het Gelderse stuwwallencomplex en het IJsseldal. Het aantal landgoederen is de laatste eeuw enorm teruggelopen. Maar het landgoed Larenstein bestaat nog steeds en is nu één grote praktijkruimte voor de diverse opleidingen van Hogeschool Van Hall Larenstein en de MBO opleiding Helicom.

Toen in de jaren ’70 de Hogeschool Van Hall Larenstein werd gebouwd op het landgoed, is er een heemtuin aangelegd. Door het aanbrengen van grond uit verschillende hoeken van Nederland zijn meerdere minibiotopen gecreëerd. De helft van de in totaal 1700 inheemse Nederlandse planten groeien op dit landgoed.

Er is een tuinman van Larenstein aanwezig om de rondleiding te begeleiden en informatie te geven. Voor leden van de kring is deze wandeling met gids gratis, niet-leden betalen 2 euro

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen