FOTO’s: Schaapscheerdersfeest Rheden

RHEDEN – Grote drukte bij het 49ste schaapscheerdersfeest op zaterdag 18 juni 2016 in dorp Rheden.

Zaterdagochtend om 08.15 uur waren de schapen, vanaf de schaapskooi aangekomen bij het grasveldje vlakbij de rotonde. Hier wachten zij samen met de herders/herderinnen de gunstige tijd af om over te kunnen steken bij de spoorwegovergang (er is dan ± 14 min geen treinverkeer)

Vooraf gegaan door de March en Showband Rheden, gevolgd door paard en wagen met daarop de wethouder Nicole Olland en leden van stichting BreBo Thea Bremer, Herman Bremer en Jack Mijnheere vertrok de kudde het dorp in alwaar de schapen van hun ‘jas’ werden ‘verlost’.

Nadat Thea Bremer, alweer voor de 14e keer namens de stichting een welkomstwoord had gesproken, nam wethouder Nicole Olland het woord, zij overhandigde na een korte toespraak de schaar aan herderin Cynthia Berendsen. De eerste knip werd gedaan door de wethouder.

Het ambachtelijke scheren kon beginnen bij de 140 aanwezige schapen. Rondom de hekken stonden vele kinderen met hun (groot)ouders te genieten van dit spektakel.

Het schaapscheerdersfeest trek jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers. De schapen waren nog tot 17.00 uur te bewonderen, maar dan zonder hun wintervacht.

Voor meer informatie kijk op : www.schaapscheerdersfeest-rheden.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen