Renovatie Oude Jan Velp afgerond, de haan staat er weer op!

VELP – Na maanden intensieve werkzaamheden aan de toren van de Oude Jan heeft wethouder Ron König afgelopen dinsdagmiddag de renovatie afgerond, door de haan terug op de Oude Jan te plaatsen.

Zo’n 100 mensen waren naar de Oude Jan gekomen om dit te aanschouwen en de gerenoveerde toren te bekijken, met enigszins knikkende knieën begaf Ron König zich in de bak van een hoogwerker. Op 31 meter hoogte schoof hij met gemak de haan op de spits.
De vergulde bal onder de haan was in de ochtend al geplaatst door de klokkenmaker. “De klokkenmaker zal nog werkzaamheden verrichten aan de klok want deze loopt nog niet goed en slaat nog niet op de juiste tijd” aldus Ben van Schaijk, die tevens uitleg gaf over alle werkzaamheden die gedaan waren, hij bedankte alle “Vrienden van de Oude Jan” die deze renovatie mede mogelijk gemaakt hebben.
Met beide voeten weer op de grond viel het Ron König alleszins mee om zich op deze hoogte te begeven en hij heeft ondertussen toch nog kunnen genieten van het prachtige uitzicht over Velp, waar “de gouden haan” op de Oude Jan weer jaren op “uit kan kijken”. 
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag. 
kerkstraat-29-4-14-033
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen